Κατηγορία: Μους-Κρέμες , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: glykatzou
Ιδιαίτερη πουτίγκα, που θέλει το χρόνο της.
Παίρνω ένα μεγάλο ταψί και το γεμίζω με πυρίμαχα μπολάκια. Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, να λιώσει η σοκολάτα. Σε περίπτωση βρασμού, κατεβάζω λίγο πριν κι ανακατεύω ζωηρά. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα κροκάδια, τη μαύρη και την κρυσταλική ζάχαρη και το αλάτι, να ενσωματωθούν τα υλικά. Χύνω σιγά-σιγά τη σοκολάτα, κατόπιν το λικέρ και το εκχύλισμα μέντας. Εναλλακτικά, ψιλοκόβω και ρίχνω φυλλαράκια μέντας αντί για το εκχύλισμα.
Γεμίζω με την κρέμα τα μπολάκια, μέχρι τη μέση. Βράζω νερό και το ρίχνω να φτάσει λίγο πριν τη μέση, στο μεγάλο ταψί. Καλύπτω τα μπολάκια πρόχειρα με αλουμινόχαρτο (δεν το πατάω στις άκρες να τα κλείσει).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35'-40', μέχρι να πήξει ελαφρώς το κέντρο από τις πουτίγκες.
Αφού ψηθούν οι πουτίγκες, παίρνω ένα άλλο μεγάλο ταψί, το γεμίζω με νερό της βρύσης κι αφήνω τα μπολάκια μου εκεί για 1 ώρα, να κρυώσει καλά η κρέμα. Αφήνω την πουτίγκα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να σφίξει.
Σερβίρω με ξύσματα κουβερτούρας και φυλλαράκια μέντας.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε.
~
Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!
~
Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια.
Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!
~
Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.