Συνταγές για γλυκά

Τσίζκεϊκ με λάιμ και σως από βατόμουρα

Συνταγή Τσίζκεϊκ με λάιμ και σως από βατόμουρα

Τσίζκεϊκ με λάιμ και σως από βατόμουρα

Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Πανακότα & Cheesecake

από το χρήστη: glykatzou

Αρωματικό και ιδιαίτερο γλύκισμα, που αναδεικνύει τη φρουτένια του σύσταση και ποζάρει άνετα ως... γκουρμέ!

Υλικά

Διαδικασία

για τη βάση:

Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο και το αφήνω στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Σε μπολ σπάω με τα χέρια τα μπισκότα και προσθέτω τη ζάχαρη και το βούτυρο. Δουλεύω την μπισκοτένια "ζύμη" με τα χέρια, να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να μαλακώσουν. Σκεπάζω με τη ζύμη τον πάτο από τη φόρμα ή τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσω, Πατάω με κάποια δύναμη τα μπισκότα, να απλωθούν και να καλύψουν καλά τον πάτο, χωρίς να υπάρχουν κενά.

για την κρέμα:

Στον κάδο του μίξερ ενώνω το κρεμώδες τυρί με τη ζάχαρη, την οποία ρίχνω λίγη-λίγη. Περιμένω να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνω τα αβγά ένα προς ένα και τέλος προσθέτω το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Καλύπτω με την κρέμα τη μπισκοτένια βάση, φροντίζοντας να πάει παντού.

Παίρνω ένα μεγάλο, ρηχό ταψί και το γεμίζω με νερό μέχρι τη μέση ή λίγο χαμηλότερα. Τοποθετώ μέσα (μπεν μαρί) τη φόρμα ή τα φορμάκια μου.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στη χαμηλή θέση, στους 170°C για 55'-65', μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο του τσίζκεϊκ. Αν χρησιμοποιήσω μικρά φορμάκια, ψήνω για 25'-35'. Σβήνω το φούρνο, ανοίγω λίγο την πόρτα και τη στερεώνω με ένα ξύλινο κουτάλι κι αφήνω το τσίζκεϊκ να σταθεί για 30'.

Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω 10', το ξεφορμάρω και το βάζω στο ψυγείο για 1 βράδυ να κρυώσει καλά.

για τη σως:

Πλένω και στεγνώνω τα βατόμουρα. Τα ρίχνω σε ένα κατσαρόλι και τα σκεπάζω με τη ζάχαρη. Τα ζεσταίνω σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους τα βατόμουρα. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνω το νερό και το κορν φλάουρ κι ανακατεύω να διαλυθεί. Προσθέτω το κορν φλάουρ στα βατόμουρα κι ανακατεύω ζωηρά. Κατεβάζω τη φωτιά στο μέτριο, ανακατεύω περιστασιακά κι αφήνω το μείγμα να αρχίσει να βράζει χαμηλά και να πήζει λίγο. Κατεβάζω από τη φωτιά και μεταφέρω στο μπλέντερ. Ή με το ειδικό εργαλείο πολτοποιώ τη σως. Όσο θα κρυώνει, θα πήζει περισσότερο.

Σερβίρω το τσίζκεϊκ, περιχύνοντάς το με τη σως από βατόμουρα.

~δοκίμασέ το!~
 

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Πανακότα με αποξηραμένα φρούτα και αρωματική σως

κρέμα γάλακτος, τυρί, αποξηραμένα φρούτα, κρασί, φρούτα

Πανακότα με αποξηραμένα φρούτα και αρωματική σως

Η πανακότα είναι ένα ιδιαίτερα ελαφρύ γλυκό, το οποίο θα βρείτε σε διάφορες παραλλαγές γεύσεων!
Cheesecake με φρούτα του δάσους!

μπισκότα, αβγά, τυρί, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake με φρούτα του δάσους!

Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Τσιζκέικ

μπισκότα, τυρί, κρέμα γάλακτος, μαρμελάδα

Τσιζκέικ

Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!

~

Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες  ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.

 

Πανακότα βερίκοκο

βερίκοκο, γάλα

Πανακότα βερίκοκο

Πολύ ελαφρύ γλυκό για όσους είναι σε... καραντίνα αλλά και όσους προτιμούν τις φρουτώδεις, light γεύσεις.
Εύκολο και νόστιμο τσιζκέικ με λεμόνι

μπισκότα, λεμόνι, τυρί, αβγά

Εύκολο και νόστιμο τσιζκέικ με λεμόνι

Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!

~

Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.