Συνταγές για γλυκά

Γκουρμέ Παγωτό Τιραμισού

Συνταγή Γκουρμέ Παγωτό Τιραμισού

Γκουρμέ Παγωτό Τιραμισού

Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: glykatzou

Μπελαλίδικο παγωτό που όμως είναι εντυπωσιακό άπαξ και το κάνετε, τόσο στη γεύση όσο και στην όψη.

Υλικά

Διαδικασία

για το παγωτό:

Στο μπρίκι λιώνω το βούτυρο και σε ένα μπολάκι το ανακατεύω καλά με το γάλα. Στο μπλέντερ ή με το ειδικό εργαλείο πολτοποιώ κι ενώνω το τυρί, το γάλα με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λικέρ, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι της ζάχαρης. Βάζω το μείγμα σε ένα μπολ ή τάπερ, το κλείνω καλά και το αφήνω στο ψυγείο για παγώσει για 1 νύχτα.

για την κρέμα μόκα:

Σε μέτρια φωτιά τοποθετώ ένα κατσαρολάκι και μέσα ρίχνω τη ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού, το νερό, τον καφέ και το κακάο. Αφήνω το μείγμα να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 1'. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη βανίλια. Ανακατεύω άλλη μια γύρα. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει τελείως. Καλύπτω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να παγώσει.

για τη συναρμολόγηση:

Φτιάχνω το παγωτό στην παγωτομηχανή. Εναλλακτικά, το βγάζω από την κατάψυξη ανά 1 ώρα και το χτυπάω στο μίξερ, ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 3-4 φορές. Λίγο πριν ολοκληρώσω το παγωτό μου, παίρνω ένα ειδικό ταψάκι που να κάνει για κατάψυξη και βάζω μια στρώση παγωτού, μια στρώση κρέμας μόκα και τελειώνω με παγωτό. Δεν ανακατεύω, ώστε να μη χαλάσω τη στρώση του καφέ, που θέλω να ξεχωρίζει. Αφήνω το παγωτό για αρκετές ώρες στην κατάψυξη πριν το σερβίρω.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Σεμιφρέντο κάστανο

αβγά, κρέμα γάλακτος, κάστανα

Σεμιφρέντο κάστανο

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό. 

~

Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!

 

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, χαλβάς, σουσάμι

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

Ένα παγωτό σπιτικό ή ένα αγορασμένο καλής ποιότητας, που δεν έχει "ταλαιπωρηθεί" ιδιαίτερα, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη από 2 έως 4 μήνες.
"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

σιμιγδάλι, αβγά

"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύουμε να ταΐσουμε λόχο ή να διοργανώσουμε παγωτό-πάρτυ, μπορούμε να κάνουμε μικρότερη.
Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

κρασί, γλυκόζη, φράουλα, μέντα

Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά! ~ Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Σεμιφρέντο φράουλα

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, φράουλα

Σεμιφρέντο φράουλα

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού. 
Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

φράουλα, ξύδι, κρέμα γάλακτος

Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Μη σας ξενίζει η ύπαρξη του μπαλσάμικου ξυδιού σε μια γλυκιά συνταγή. Στην προκειμένη, βοηθά στην ένταση της φράουλας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
γρανίτα λεμόνι

λεμόνι

γρανίτα λεμόνι

Ζήτω το λεμόνι. Τέλεια ιδέα για τις καυτές μέρες του θέρους. Ή επειδή έτσι γουστάρετε.
Σορμπέ ανανά

λεμόνι, μέντα, ανανάς

Σορμπέ ανανά

Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.