Συνταγές για γλυκά

Σπιτικά bounty (ω ναι, γίνεται!)

Συνταγή Σπιτικά bounty (ω ναι, γίνεται!)

Σπιτικά bounty (ω ναι, γίνεται!)

Κατηγορία: Σοκολατάκια , Διάφορα , Finger... Dessert!

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Διατηρώ τα χειροποίητα bounty εκτός ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Γενικώς, αποφεύγω να βάλω τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί αλλοιώνονται.

Υλικά

Διαδικασία

Ρίχνω στο μπλέντερ τα ρινίσματα της καρύδας και πιέζω στα γρήγορα 2-3 φορές, ίσα-ίσα να γίνουν ακόμη πιο λεπτές οι φετούλες. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα, το σιρόπι καλαμποκιού, την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα. Στερεώνω το κατσαρολάκι πάνω σε ένα μεγαλύτερο με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, το αφήνω να βράσει για 20'-25'. Το μείγμα θα είναι τώρα ένα τόνο πιο σκούρο από το αρχικό. Κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω για 30'' να κρυώσει λιγάκι. Προσθέτω μέσα τα ρινίσματα της καρύδας κι ανακατεύω να ενσωματωθούν. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 15', να σφίξει.

Στρώνω λαδόχαρτο ή χρησιμοποιώ σιλπάτ αν έχω. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι, παίρνω μπουκιές και τους δίνω σχήμα. Είτε μικρής μπάρας, όπως είναι τα bounty είτε στρογγυλά σα σοκολατάκια. Τα αραδιάζω πάνω στο λαδόχαρτο και τα αφήνω άλλα 10' στο ψυγείο να σφίξουν.

για την επικάλυψη:

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Βγάζω τις μπουκιές από το ψυγείο και με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι τις βυθίζω στην υγρή σοκολάτα. Τις βγάζω και τις αφήνω στο λαδόχαρτο να σφίξουν και να στεγνώσουν. Αν σκληρύνει η κουβερτούρα μου πριν τελειώσω την επικάλυψη, την επαναφέρω σε μπεν μαρί και την ξαναλιώνω.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το christinamarsigliese.com)

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

 



 

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!