Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα , Κέικ
από το χρήστη: glykatzou
Μπορώ να παίξω με διάφορους συνδυασμούς σοκολάτας (υγείας-πικρή-γάλακτος-λευκή) και ποσοστών κακάο που αυτές περιέχουν.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνω το βούτυρο, την ημίγλυκη κουβερτούρα (ή σοκολάτα γάλακτος) και την πικρή σοκολάτα. Ανακατεύω ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθούν καλά οι ύλες μου. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, ενσωματώνω και τέλος, κοσκινίζω στο μείγμα το αλεύρι. Ανακατεύω κυκλικά να απορροφηθεί με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνω ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψί, στρώνω μέσα λαδόχαρτο και φροντίζω να προεξέχει στα τοιχώματα (δεν το κόβω). Μεταφέρω το μείγμα για το μπράουνι μου εκεί και με μια σπάτουλα λειαίνω την επιφάνεια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το τυρί με τη ζάχαρη, να ενωθούν και να σχηματιστεί μια λεία κι αφράτη κρέμα. Προσθέτω το λικέρ κρέμας και το αβγό κι ενσωματώνω.
Ρίχνω το τσίζκεϊκ πάνω από το μπράουνι, στο ταψί. Με ένα πιρούνι σχηματίζω κύματα με τα δύο μείγματα.
Ψήνω στους 170°C για 30'-35'. Ανασηκώνω το μπράουνι με τη βοήθεια του λαδόχαρτου. Το αφήνω για λίγο σε ένα πλατό να κρυώσει και το παγώνω στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Το σερβίρω κατευθείαν από το ψυγείο.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!