Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : 12-14
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 20' (φούρνος)

Μίνι Τσίζκεϊκ μέντας

Ένα λιγάκι διαφορετικό cheesecake που "τσιμπάει" ευχάριστα, λόγω της μέντας.
Υλικά

για τη ζύμη:

για το τσίζκεϊκ:

ΤσιζκέικCheesecakeFinger DessertGourmetGourmet ΕπιδόρπιοGourmet ΤσίζκεϊκΓκουρμέΓκουρμέ ΕπιδόρπιοΓκουρμέ ΤσίζκεϊκΤυρίΚρεμώδες ΤυρίΤυρί ΜασκαρπόνεΜασκαρπόνεΓιαούρτιΜπισκόταΜπισκότοΛικέρΛικέρ ΜένταςΚρέμα Μέντας

για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ θρυμματίζω τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας. Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο και περιχύνω με αυτό τα ψίχουλα. Τα δουλεύω με τα χέρια και σχηματίζω ένα πρόχειρο, μπισκοτένιο ζυμάρι. Αν έχω μικρά φορμάκια (για μάφιν), τα βουτυρώνω ελαφρώς και στρώνω μέσα με τα δάχτυλα τη ζύμη. Πατάω καλά ώστε να απλωθεί σχετικά και να καλύψει τελείως τον πάτο. Εναλλακτικά, μπορώ να φτιάξω ένα μεγάλο τσίζκεϊκ σε ταψάκι.

για το τσίζκεϊκ:

Σε ένα μπολ ανακατεύω ζωηρά το τυρί με το γιαούρτι. Προσθέτω τη ζάχαρη και το αλεύρι κι ενσωματώνω. Σπάω τα αβγά ένα-ένα και ρίχνω τη βανίλια και τέλος το λικέρ μέντας. Ανακατεύω λίγο ακόμη να ενωθούν τα υλικά μου.

Καλύπτω με το τσίζκεϊκ τη ζύμη από τα φορμάκια ή το μεγάλο ταψί.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20' (χρόνος ψησίματος για μικρά τσίζκεϊκ).

~δοκίμασέ το!~