Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: glykatzou
Ένα λιγάκι διαφορετικό cheesecake που "τσιμπάει" ευχάριστα, λόγω της μέντας.
Σε ένα μπολ θρυμματίζω τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας. Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο και περιχύνω με αυτό τα ψίχουλα. Τα δουλεύω με τα χέρια και σχηματίζω ένα πρόχειρο, μπισκοτένιο ζυμάρι. Αν έχω μικρά φορμάκια (για μάφιν), τα βουτυρώνω ελαφρώς και στρώνω μέσα με τα δάχτυλα τη ζύμη. Πατάω καλά ώστε να απλωθεί σχετικά και να καλύψει τελείως τον πάτο. Εναλλακτικά, μπορώ να φτιάξω ένα μεγάλο τσίζκεϊκ σε ταψάκι.
Σε ένα μπολ ανακατεύω ζωηρά το τυρί με το γιαούρτι. Προσθέτω τη ζάχαρη και το αλεύρι κι ενσωματώνω. Σπάω τα αβγά ένα-ένα και ρίχνω τη βανίλια και τέλος το λικέρ μέντας. Ανακατεύω λίγο ακόμη να ενωθούν τα υλικά μου.
Καλύπτω με το τσίζκεϊκ τη ζύμη από τα φορμάκια ή το μεγάλο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20' (χρόνος ψησίματος για μικρά τσίζκεϊκ).
Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!
~
Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.