Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Finger... Dessert! , Νηστίσιμα
από το χρήστη: Μαιρούλα
Κουλούρι, ιδανικό για το διάστημα της νηστείας κι όχι μόνο.
Σε μπολ ανακατεύουμε το κρασί, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τα αλείφουμε ελαφρά με νερό και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ώστε να κολλήσουν.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C 15'-20', μέχρι να ροδίσουν.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!
Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!
~
Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.