Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: glykatzou
Γκουρμέ, ντελικάτο παγωτό για τους λάτρεις της λεβάντας.
Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο. Το ανακατεύω ζωηρά με το γάλα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα αφήνω να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της ζάχαρης. Προσθέτω τη λεβάντα και τη βανίλια στο μείγμα. Ανακατεύω κι αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω αν θέλω χρώμα ζαχαροπλαστικής και σκεπάζω με το καπάκι. Αφήνω την κατσαρόλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, να κρυώσει καλά η κρέμα.
Βγάζω από το ψυγείο και περνάω από σουρωτήρι, ώστε να αφαιρέσω τα άνθη της λεβάντας. Περνάω το μείγμα μου στην παγωτομηχανή και δουλεύω για 30'.
Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την προσθέτω στην παγωτομηχανή. Δουλεύω λίγο, περνάω το παγωτό σε ειδικό σκεύος (για την κατάψυξη) και ψύχω.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε.
~
Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!
~
Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια.
Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!
~
Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.