Ροζ Milkshake Καρύδας (vegan)
-
Χρόνος παρασκευής:
5'
-
Σερβίρει:
1
-
Ζαχαρονόμος:
2
-
Χρόνος αναμονής:
-
Ροζ Milkshake Καρύδας (vegan)
Κατηγορία:
Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ
από το χρήστη:
Ορφέας
Το παγώνουμε και το σερβίρουμε.
~
Το συγκεκριμένο milkshake είναι vegan (ιδανικό για χορτοφάγους).
Πριν ξεκινήσουμε, αφαιρούμε από το παγωτό μας με το scoop 3 κουταλιές και το αφήνουμε λιγάκι να μαλακώσει. Με το ειδικό εργαλείο πολτοποιούμε το παγωτό μαζί με το ροδόνερο, το γάλα σόγιας κι αν θέλουμε προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι και διακοσμούμε με πέταλα τριαντάφυλλου. Κουταλίζουμε ή πίνουμε με καλαμάκι.
Πριν ξεκινήσουμε, αφαιρούμε από το παγωτό μας με το scoop 3 κουταλιές και το αφήνουμε λιγάκι να μαλακώσει. Με το ειδικό εργαλείο πολτοποιούμε το παγωτό μαζί με το ροδόνερο, το γάλα σόγιας κι αν θέλουμε προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι και διακοσμούμε με πέταλα τριαντάφυλλου. Κουταλίζουμε ή πίνουμε με καλαμάκι.
Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό.
~
Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!
Ένα παγωτό σπιτικό ή ένα αγορασμένο καλής ποιότητας, που δεν έχει "ταλαιπωρηθεί" ιδιαίτερα, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη από 2 έως 4 μήνες.
Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύουμε να ταΐσουμε λόχο ή να διοργανώσουμε παγωτό-πάρτυ, μπορούμε να κάνουμε μικρότερη.
Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά!
~
Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού.
Μη σας ξενίζει η ύπαρξη του μπαλσάμικου ξυδιού σε μια γλυκιά συνταγή. Στην προκειμένη, βοηθά στην ένταση της φράουλας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
Ζήτω το λεμόνι. Τέλεια ιδέα για τις καυτές μέρες του θέρους. Ή επειδή έτσι γουστάρετε.
Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.