Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 5'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

Μπουκιές από αμυγδαλόπαστα (marzipan)

Κατηγορία: Διάφορα / Βασικές Ζύμες / Finger... Dessert!

από το χρήστη: glykatzou

Αν δεν έχω αποφλοιωμένα (λευκά) αμύγδαλα και σκοπεύω να βράσω νερό και να περιχύσω τα καφέ αμύγδαλα, ώστε μετά να τα καθαρίσω, προσέχω το εξής: Πριν αλέσω σε σκόνη την αμυγδαλόψιχα, αυτή να είναι τελείως στεγνή! Αν είναι ακόμη υγρή, τη βάζω στο φούρνο στους 60°C για 2 ½ ώρες περίπου, να στεγνώσει καλά, αλλά να μην αρπάξει.

~

Σε κάποιους αρέσει να καρφώνουν επάνω στις μπουκιές μάρτσιπαν, όταν έχουν τελειώσει, καρφάκια γαρίφαλου. Περί ορέξεως...
~
Όσο πιο λεπτά τρίψετε τα αμύγδαλα, τόσο πιο ραφιναρισμένο θα βγει το τελικό αποτέλεσμα (σαν κι αυτά του ζαχαροπλαστείου). Εγώ το χοντρόκοψα, όπως φαίνεται και στη φωτό κι έτσι μπορείτε να ξεχωρίσετε τα κομπάκια του αμυγδάλου. 
~
Μπορείτε φυσικά να παραλείψετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, εάν δεν έχετε, αλλά είναι τόσο εντυπωσιακό κι ευχάριστο, που το συνιστώ.

Υλικά

για την επικάλυψη:

ΑμυγδαλόψιχαΑμυγδαλόσκονηΑποφλοιωμένα ΑμύγδαλαΧρώμα ΖαχαροπλαστικήςΑνθόνεροΞηροί ΚαρποίΑμύγδαλοΑμυγδαλόπασταΑμύγδαλαMarzipanΜάρτσιπαν

Στο μπλέντερ αλέθω καλά την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Σε ένα μπολ ρίχνω την αμυγδαλόσκονη μαζί με την άχνη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αβγό και το ανθόνερο. Ρίχνω λίγο-λίγο το ανθόνερο, δουλεύοντας με τα χέρια τη ζύμη, έτσι ώστε να ελέγξω την πυκνότητα και την υφή της. Αν θέλω, χρησιμοποιώ χρώμα ζαχαροπλαστικής. Φροντίζω να φτιάξω μια μαλακή ζύμη, την οποία να μπορώ να πλάσω σε μικρά μπαλάκια.

Τυλίγω τη ζύμη μου με μεμβράνη, ώστε να μη μου ξεραθεί, αν δε σκοπεύω να τη χρησιμοποιήσω άμεσα. Διαφορετικά, την πλάθω σε μπαλίτσες ή τους δίνω άλλο σχήμα, τα χαράζω σα γλυπτά, τη χρησιμοποιώ σε γλυκά και διακοσμώ με αυτή τούρτες.

για την επικάλυψη:

Αφού πλάσω μπαλάκια με το μείγμα μάρτσιπαν, το ρολάρω μέσα σε κρυσταλλική ζάχαρη.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές