Συνταγές για γλυκά

Κανταΐφι με... ανανά

Συνταγή Κανταΐφι με... ανανά

Κανταΐφι με... ανανά

Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Σερβίρω το κανταΐφι όταν κρυώσει.

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μπρίκι λιώνω το βούτυρο. Το αφήνω στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Ανοίγω το κανταΐφι με το χέρι, ώστε να γίνει πιο αφράτο. Παίρνω ένα ταψάκι (26 εκ.), στρώνω μέσα τη μισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι και χύνω από πάνω τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα ή με πιρούνι το ανθότυρο τριμμένο με τα χέρια, το μέλι και το αβγό, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μου.

Απλώνω στο ταψί την κρέμα του ανθότυρου που μόλις έφτιαξα και λειαίνω την επιφάνεια με μια ίσια σπάτουλα. Από πάνω σκορπίζω τον ανανά που έχω κόψει σε κυβάκια και καλύπτω με την υπόλοιπη ποσότητα από το κανταΐφι. Χύνω και το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα, μέχρι να πάρει ένα ευχάριστο χρυσαφί χρώμα το γλυκό μου. Το αφήνω να κρύωσει κι ετοιμάζω το σιρόπι.

για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό, την κανέλα και το κλωναράκι ή το στικ της βανίλιας. Ανακατεύω ζωηρά και βράζω για 3', μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να αρχίσει να δένει το σιρόπι.

Περιχύνω το κανταΐφι με το ζεστό σιρόπι.

(συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο)

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

Σχετικές συνταγές

Ραβανί

γάλα, αβγά, σιμιγδάλι

Ραβανί

tip: Το ραβανί πρέπει να είναι ζεστό και το σιρόπι μου χλιαρό. Αν είναι μικρό το ταψί μου, ρίχνω από πάνω το σιρόπι και μετά κόβω σε κομμάτια. Αν έχω μεγάλο ταψί, μπορώ από την αρχή να χαράξω τα κομμάτια και μετά να σιροπιάσω.
Σάμαλι

σιμιγδάλι, γάλα, μαστίχα, αμύγδαλα, λεμόνι

Σάμαλι

Αν δε θέλω να χρησιμοποιήσω αμύγδαλο για το σάμαλι και θέλω να το διακοσμήσω, μπορώ στο τέλος, όταν κρυώσει, να πασπαλίσω τα κομμάτια του με ινδική καρύδα.
Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
Σαραγλί με σοκολάτα και πορτοκάλι

κουβερτούρα, καρύδια, μπισκότα, φύλλο, μέλι, πορτοκάλι

Σαραγλί με σοκολάτα και πορτοκάλι

Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Κανταΐφι

φύλλο, αμύγδαλα

Κανταΐφι

Στο σιρόπι μου χρησιμοποιώ εκτός από τη ζάχαρη τη γλυκόζη, για να γίνει πιο γυαλιστερό και ρευστό το σιρόπι!

Κλασικότατο Γαλακτομπούρεκο... πιο κλασικό δε γίνεται!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, φύλλο

Κλασικότατο Γαλακτομπούρεκο... πιο κλασικό δε γίνεται!

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.
Γαλακτομπούρεκο σε ρολό

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, φύλλο, μέλι, αμύγδαλα

Γαλακτομπούρεκο σε ρολό

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.

~

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι. 

Μπουγατσένιο... γαλακτομπούρεκο

γάλα, αβγά, φύλλο

Μπουγατσένιο... γαλακτομπούρεκο

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.