Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα
από το χρήστη: glykatzou
Ιδιαίτερα αρωματική κρέπα, που πρωτοτυπεί με το περγαμόντο.
Ρίχνω τις σταφίδες σε ένα μπολάκι και τις μουσκεύω με το λικέρ περγαμόντο και το ανθόνερο. Τις αφήνω να τραβήξουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. Ανακατεύω κι αφήνω να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα χτυπάω με το σύρμα ή με ένα πιρούνι τους κρόκους και τα αβγά με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Αφού ζεσταθεί το γάλα, ρίχνω λίγη ποσότητα στα αβγά κι ανακατεύω ζωηρά. Μεταφέρω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνω να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, το γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο και τέλος τη βανίλια. Ανακατεύω καλά να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτω και τις σταφίδες στραγγισμένες κι ανακατεύω άλλη μια γύρα να πάνε παντού. Αφήνω στην άκρη και καταπιάνομαι με τις κρέπες, έτσι ώστε να τις γεμίσω με την κρέμα όσο θα είναι ζεστές.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω ζωηρά το γάλα με το αλεύρι, τα αβγά, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο, μέχρι να σχηματιστεί ένας ενιαίος χυλός. Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μου και χρησιμοποιώ είτε λάδι είτε βούτυρο, ό,τι προτιμώ. Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνω μια μεγάλη κουταλιά από το χυλό για τις κρέπες και κουνάω το τηγάνι ώστε να πάει παντού ο χυλός. Μόλις ψηθεί η μία πλευρά και ξεκολλά η κρέπα από τα τοιχώματα του τηγανιού, γυρίζω με προσοχή ώστε να πάρει χρώμα κι από την άλλη.
Γεμίζω τις κρέπες μου με την πλούσια, αρωματική κρέμα περγαμόντο και τις τυλίγω μία-μία. Πασπαλίζω με μπόλικη άχνη.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!