Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 50'
Σερβίρει : 20 κομμάτια
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 30' (φούρνος)

παραδοσιακά αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)

Αν δεν έχω αποφλοιωμένα (λευκά) αμύγδαλα και σκοπεύω να βράσω νερό και να περιχύσω τα καφέ αμύγδαλα, ώστε μετά να τα καθαρίσω, προσέχω το εξής: Πριν αλέσω σε σκόνη την αμυγδαλόψιχα, αυτή να είναι τελείως στεγνή! Αν είναι ακόμη υγρή, τη βάζω στο φούρνο στους 60°C για 2 ½ ώρες περίπου, να στεγνώσει καλά, αλλά να μην αρπάξει.

~

Εγώ, επειδή ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, δεν άλεσα το αμύγδαλο σε σκόνη τελείως, αλλά το ψιλοάλεσα. Με αυτό τον τρόπο έφτιαξα αμυγδαλωτά που αισθάνεσαι το αμύγδαλο κατά το δάγκωμα, στο εσωτερικό τους όμως παραμένουν υπερβολικά αφράτα και ζουμερά.

~

Μπορώ να χρησιμοποιήσω για τη "ζύμη" εκτός από ανθόνερο και λίγες σταγόνες μανταρινιού!

Υλικά

για την επικάλυψη:

ΑμυγδαλωτάΑμυγδαλωτόΑχλαδάκιαΠαραδοσιακά ΓλυκάΠαραδοσιακό ΓλυκόΓλυκές ΜπουκίτσεςΓλυκιά ΜπουκιάΜπουκιάΜπουκιέςΜπουκίτσεςΑμύγδαλαΑμύγδαλοΑποφλοιωμένα ΑμύγδαλαΑμυγδαλόψιχαΑμυγδαλόσκονηΞηροί ΚαρποίΣιμιγδάλιΨιλό ΣιμιγδάλιΑνθόνερο

Αλέθω στο μπλέντερ τα ωμά αμύγδαλα, σε σκόνη. Τα αλέθω ξανά μαζί με τη ζάχαρη. Τα ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το σιμιγδάλι, το ανθόνερο και τα ασπράδια, τα οποία έχω χτυπήσει στο χέρι με ένα πιρουνάκι, μέχρι να αφρίσουν. Ανακατεύω καλά το μείγμα και το πατάω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Θα έχει δημιουργηθεί μια αμυγδαλένια πάστα.

Πλάθω μπαλίτσες ή αχλαδάκια και τα τοποθετώ σε λαδόχαρτο, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Σημείωση: Είναι πιο εύκολο να ρολάρουμε τα αμυγδαλωτά μας στην άχνη, αν έχουν το σχήμα μπαλίτσας.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 30' περίπου, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στην κορυφή και λίγο στη βάση τους.

για την επικάλυψη:

Με ένα πινελάκι βρέχω τα αμυγδαλωτά μου με το ανθόνερο και τα ρολάρω στην άχνη. Για πιο εύκολα, αν έχω φτιάξει αχλαδάκια, τα κρατάω από τη βάση και τα βουτάω στο ανθόνερο. Μετά τα ρολάρω με την άχνη. Πασπαλίζω από πάνω με επιπλέον άχνη, ώστε να παραμείνουν λευκά τα αμυγδαλωτά μου.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές