Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!
από το χρήστη: glykatzou
Εντυπωσιακό finger dessert, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με πολύ φαντασία κι εξωτικά φρούτα.
Στερεώνω ένα μικρό κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο, στο οποίο έχω βάλει λίγο νερό, να καλύψει τον πάτο (μπεν μαρί). Ανάβω το μάτι, ρίχνω τα ασπράδια στο κατσαρολάκι, προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα, να ασπρίσει το μείγμα. Μεταφέρω την μαρέγκα στο μίξερ και τη χτυπάω για 15', μέχρι να σφίξει. Προς το τέλος προσθέτω και το ξύσμα του λεμονιού.
Γεμίζω μια σακούλα με το μείγμα και με το κορνέ σχεδιάζω φωλίτσες πάνω σε λαδόκολλα που έχω στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου ή σιλπάτ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 15'-20'. Αφήνω τις μαρέγκες να στεγνώσουν μερικές ώρες, πριν τις γεμίσω, για να μη μαλακώσουν από την κρέμα.
Μουλιάζω τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό. Κατόπιν τη στραγγίζω και τη διαλύω σε ελάχιστο καυτό νερό. Ανακατεύω να διαλυθεί τελείως. Σε μπεν μαρί ρίχνω τους κρόκους αυτή τη φορά, τη ζάχαρη και το μέλι κι ανακατεύω ζωηρά με το σύρμα, να ασπρίσει το μείγμα. Τα χτυπάω κατόπιν στο μίξερ, να κρυώσουν. Προσθέτω τη ζελατίνη και στο τέλος το γιαούρτι και το ξύσμα. Ομογενοποιώ.
Γεμίζω τα μαρεγκάκια που έχουν κρυώσει και στεγνώσει με την κρέμα και σερβίρω.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!