Κατηγορία: Διάφορα / Gourmet Επιδόρπιο / Finger... Dessert!
από το χρήστη: glykatzou
Στερεώνω ένα μικρό κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο, στο οποίο έχω βάλει λίγο νερό, να καλύψει τον πάτο (μπεν μαρί). Ανάβω το μάτι, ρίχνω τα ασπράδια στο κατσαρολάκι, προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα, να ασπρίσει το μείγμα. Μεταφέρω την μαρέγκα στο μίξερ και τη χτυπάω για 15', μέχρι να σφίξει. Προς το τέλος προσθέτω και το ξύσμα του λεμονιού.
Γεμίζω μια σακούλα με το μείγμα και με το κορνέ σχεδιάζω φωλίτσες πάνω σε λαδόκολλα που έχω στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου ή σιλπάτ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 15'-20'. Αφήνω τις μαρέγκες να στεγνώσουν μερικές ώρες, πριν τις γεμίσω, για να μη μαλακώσουν από την κρέμα.
Μουλιάζω τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό. Κατόπιν τη στραγγίζω και τη διαλύω σε ελάχιστο καυτό νερό. Ανακατεύω να διαλυθεί τελείως. Σε μπεν μαρί ρίχνω τους κρόκους αυτή τη φορά, τη ζάχαρη και το μέλι κι ανακατεύω ζωηρά με το σύρμα, να ασπρίσει το μείγμα. Τα χτυπάω κατόπιν στο μίξερ, να κρυώσουν. Προσθέτω τη ζελατίνη και στο τέλος το γιαούρτι και το ξύσμα. Ομογενοποιώ.
Γεμίζω τα μαρεγκάκια που έχουν κρυώσει και στεγνώσει με την κρέμα και σερβίρω.