Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: NickyL
Προτιμώ μαργαρίνη για τη βάση και η ποσότητα που σας δίνω είναι ενδεικτική. Πολλές φορές βάζω λιγότερο απο 200 γρ.. Πρέπει να δένει με το μπισκότο, όμως να μην "λασπώνει".
Τρίβετε τα μπισκότα στο multi να γίνουν σκόνη και τα βάζετε σε φόρμα 23-24εκ.. Λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε στο τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύετε και το στρώνετε ομοιόμορφα στον πυθμένα, πατώντας με ένα κουτάλι να δημιουργηθεί η βάση του γλυκού.
Ψήνετε τη βάση του τσίζκεϊκ σε προθερμασμένο φούρνο για 10΄ στους 200°C, να πάρει λίγο χρώμα και το αφήνετε να κρυώσει. Θεωρώ οτι το ψήσιμο δένει καλύτερα τη βάση και συγχρόνως της δίνει γεύση και άρωμα.
Σε 1 μπολ βάζετε 1 κούπα ζεστό νερό, διαλύετε πολύ καλά το ζελέ και το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε τμηματικά την κρέμα τυριού και τέλος το ζελέ, να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Βάζετε το χυμό της κομπόστας με 2 κ.σ. ζάχαρη και 2 κ.σ. (κοφτές) κορν φλάουρ σε μικρό σκεύος και το βράζετε για λίγα λεπτά να δέσει και να γίνει παχύρρευστο σιρόπι. Υπολογίστε ότι όταν κρυώσει θα πήξει λίγο ακόμα! Προσθέστε και τα βύσινα κι αφήστε για 2'-3' ακόμη. Αποσύρετε από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Βγάζετε το γλυκό απο το ψυγείο και καλύπτετε ομοιόμορφα με το βύσσινο. Ξανά στο ψυγείο για να παγώσει καλά και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Χρησιμοποιώ τσέρκι 23 εκ.. Το βάζω πάνω σε μεταλλικό, επίπεδο δισκάκι, μεγαλύτερο. Έτσι μπορώ να το βάλω στο φούρνο και μετά να το σερβίρω, αφαιρώντας απλώς το τσέρκι.
Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!
~
Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.
Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!
~
Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.