Κατηγορία: Διάφορα , Γιορτινά Γλυκίσματα , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Μαιρούλα
διπλωμένες δίπλες ή μήπως... τα βλέπουμε διπλά; Παίξτε με τη ζύμη, δίνοντάς της ό,τι μορφή κάνετε κέφι, ακόμη και κόβοντας σχήματα με κουπ πατ. Εναλλακτική πρόταση "γλυκού".
Ανακατεύετε το αλεύρι, το βούτυρο, τα αβγά χτυπημένα πρόχειρα με ένα πιρούνι, τη ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη. Τη ζυμώνετε καλά και την ανοίγετε σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κατόπιν την κόβετε σε στενές λωρίδες ή κορδέλες, τις οποίες δένετε, αν θέλετε, σε κόμπους.
Ρίχνετε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, αρκετό λάδι και όταν κάψει ψήνετε τα κομμάτια της ζύμης μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέλι με λίγο νερό. Για να υπολογίσετε, όσο μέλι χρησιμοποιήσετε, βάζετε την μισή ποσότητα νερού. Αφού γίνει το σιρόπι περιχύνετε τις δίπλες. Αν θέλετε, μπορείτε πρώτα να βυθίσετε τις δίπλες με μια τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι ώστε να "τραβήξουν" κι αφού τις στολίσετε σε μια πιατέλα να τις περιχύσετε εξτρά με το σιρόπι.
Τις πασπαλίζετε με καρύδια κοπανισμένα και με κανέλα.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν θέλω να το κάνω πιο ολοκληρωμένα και έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το κέικ μου 2 μέρες νωρίτερα, ώστε να το φυλάξω σε αεροστεγές τάπερ, για να γίνουν πιο έντονα τα τόσα αρώματά του.