Κατηγορία: Σοκολατάκια , Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: Φοίβη
Ωδή του Jamie Oliver στα γνωστά σοκολατάκια με μέντα "After Eight"... Αυτή την παραλλαγή, την ονόμασε "After 10"!
~
Το γλύκισμα αυτό ενδείκνυται για παιχνίδι, πειραματισμούς και συνδυασμούς: Μπορείτε να προσθέσετε στα μείγματα τσίλι, εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα ή τζίντζερ.
Παίρνω 4 μπολάκια και μοιράζω σε αυτά την καστανή ζάχαρη (2 κ.σ. σε κάθε ένα δηλαδή). Στο ένα χύνω το εκχύλισμα αμυγδάλου, στο 2ο το εκχύλισμα του πορτοκαλιού, στο 3ο το εκχύλισμα μέντας και στο τέταρτο μπολάκι το ροδόνερο. Ανακατεύω ζωηρά κάθε ένα περιεχόμενο ξεχωριστά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να ξεχωρίσουν τα αρώματα.
Στον πάγκο της κουζίνας μου στρώνω ένα μεγάλο φύλλο λαδόχαρτο. Με ένα κουταλάκι παίρνω από το πρώτο μπολ το μείγμα και το στρώνω σε άνιση λωρίδα πάνω στο λαδόχαρτο. Αφήνω λίγο κενό κι επαναλαμβάνω τη διαδικασία για όλα τα μείγματα. Φτιάχνω με αυτά λωρίδες κάποιου πλάτους, έτσι ώστε όταν στεγνώσουν να μεταμορφωθούν σε φαρδιά μπαστούνια.
Πασπαλίζω πάνω από κάθε λωρίδα ελάχιστο αλάτι κατά μήκος της λωρίδας, όπως και τον καφέ που έχω χτυπήσει στο γουδοχέρι.
Αφήνω το φύλλο του λαδόχαρτου στην άκρη για 30', έως ότου στεγνώσει καλά κάθε λωρίδα ζάχαρης.
Σε μπεν μαρί λιώνω καλά την κουβερτούρα μου. Όπως είναι ζεστή και οι ζάχαρες σταθεροποιημένες, με ένα κουτάλι στάζω και τινάζω τη σοκολάτα πάνω από τα μείγματα, φτιάχνοντας πλέγματα, γραμμές, πιτσιλιές, χιαστί σχήματα και γενικώς ρίχνοντας ασύμμετρα την κουβερτούρα όπως μου κάνει κέφι. Είναι η ώρα που λερώνομαι! Μπορώ με το πίσω μέρος του κουταλιού μου να λειάνω κάποια σημεία ή να τα πατήσω, σαν βούρτσα.
Αφήνω το γλύκισμα όπως είναι, σε δροσερό μέρος για 1 βράδυ, να σταθεροποιηθεί.
Την επομένη σπάζω τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια, σε ράβδους ή μικρότερα, και τα πασπαλίζω με το κακάο. Τα διακοσμώ μέσα σε ψηλό ποτήρι ή φτιάχνω με λαδόχαρτο αυτοσχέδιο χωνάκι και τα στριμώχνω. Η μαγεία είναι οι διάφορες γεύσεις κι αρώματα και το στοιχείο της έκπληξης!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!