Συνταγές για γλυκά

μιξαρισμένες σοκολατένιες ράβδη

Συνταγή μιξαρισμένες σοκολατένιες ράβδη

μιξαρισμένες σοκολατένιες ράβδη

Κατηγορία: Σοκολατάκια , Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο

από το χρήστη: Φοίβη

Ωδή του Jamie Oliver στα γνωστά σοκολατάκια με μέντα "After Eight"... Αυτή την παραλλαγή, την ονόμασε "After 10"!

~

Το γλύκισμα αυτό ενδείκνυται για παιχνίδι, πειραματισμούς και συνδυασμούς: Μπορείτε να προσθέσετε στα μείγματα τσίλι, εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα ή τζίντζερ. 

Υλικά

Διαδικασία

Παίρνω 4 μπολάκια και μοιράζω σε αυτά την καστανή ζάχαρη (2 κ.σ. σε κάθε ένα δηλαδή). Στο ένα χύνω το εκχύλισμα αμυγδάλου, στο 2ο το εκχύλισμα του πορτοκαλιού, στο 3ο το εκχύλισμα μέντας και στο τέταρτο μπολάκι το ροδόνερο. Ανακατεύω ζωηρά κάθε ένα περιεχόμενο ξεχωριστά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να ξεχωρίσουν τα αρώματα.

Στον πάγκο της κουζίνας μου στρώνω ένα μεγάλο φύλλο λαδόχαρτο. Με ένα κουταλάκι παίρνω από το πρώτο μπολ το μείγμα και το στρώνω σε άνιση λωρίδα πάνω στο λαδόχαρτο. Αφήνω λίγο κενό κι επαναλαμβάνω τη διαδικασία για όλα τα μείγματα. Φτιάχνω με αυτά λωρίδες κάποιου πλάτους, έτσι ώστε όταν στεγνώσουν να μεταμορφωθούν σε φαρδιά μπαστούνια.

Πασπαλίζω πάνω από κάθε λωρίδα ελάχιστο αλάτι κατά μήκος της λωρίδας, όπως και τον καφέ που έχω χτυπήσει στο γουδοχέρι.

Αφήνω το φύλλο του λαδόχαρτου στην άκρη για 30', έως ότου στεγνώσει καλά κάθε λωρίδα ζάχαρης.

Σε μπεν μαρί λιώνω καλά την κουβερτούρα μου. Όπως είναι ζεστή και οι ζάχαρες σταθεροποιημένες, με ένα κουτάλι στάζω και τινάζω τη σοκολάτα πάνω από τα μείγματα, φτιάχνοντας πλέγματα, γραμμές, πιτσιλιές, χιαστί σχήματα και γενικώς ρίχνοντας ασύμμετρα την κουβερτούρα όπως μου κάνει κέφι. Είναι η ώρα που λερώνομαι! Μπορώ με το πίσω μέρος του κουταλιού μου να λειάνω κάποια σημεία ή να τα πατήσω, σαν βούρτσα. 

Αφήνω το γλύκισμα όπως είναι, σε δροσερό μέρος για 1 βράδυ, να σταθεροποιηθεί.

Την επομένη σπάζω τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια, σε ράβδους ή μικρότερα, και τα πασπαλίζω με το κακάο. Τα διακοσμώ μέσα σε ψηλό ποτήρι ή φτιάχνω με λαδόχαρτο αυτοσχέδιο χωνάκι και τα στριμώχνω. Η μαγεία είναι οι διάφορες γεύσεις κι αρώματα και το στοιχείο της έκπληξης!

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον Jamie Oliver)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.