Συνταγές για γλυκά

σιροπιαστή... Κοπεγχάγη

Συνταγή σιροπιαστή... Κοπεγχάγη

σιροπιαστή... Κοπεγχάγη

Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Διατηρούμε το γλυκό μας, αφού τυλίξουμε καλά το ταψάκι με μεμβράνη και το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο. 

Υλικά

Διαδικασία

Χτυπάτε καλά τ' αβγά και ρίχνετε τη ζάχαρη λίγη-λίγη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ρίχνετε ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα.

Σε ένα μπρίκι λιώνετε το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε μέσα τα μισά φύλλα, ενώ αλείφετε το καθένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε επάνω το μείγμα αμυγδάλου και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας πάντα με βούτυρο κάθε ένα φύλλο.

Χαράζετε το γλυκό σε μακρόστενες λωρίδες και κατόπιν διαγώνιες, σαν του μπακλαβά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C επί 35'-40'. Όση ώρα ψήνετε η Κοπεγχάγη, ετοιμάζετε το σιρόπι ώστε να είναι ζεστό κι όχι καυτό όταν το περιχύσετε.

για το σιρόπι:

Βράζετε μαζί για 5' το νερό, τη ζάχαρη  και το χυμό λεμονιού. Όταν η "Κοπεγχάγη" ψηθεί καλά, την περιχύνετε όπως είναι καυτή-καυτή με το χλιαρό σιρόπι. Τη σερβίρετε κρύα.

~γιαμ γιαμ~

Σχετικές συνταγές

Ραβανί

γάλα, αβγά, σιμιγδάλι

Ραβανί

tip: Το ραβανί πρέπει να είναι ζεστό και το σιρόπι μου χλιαρό. Αν είναι μικρό το ταψί μου, ρίχνω από πάνω το σιρόπι και μετά κόβω σε κομμάτια. Αν έχω μεγάλο ταψί, μπορώ από την αρχή να χαράξω τα κομμάτια και μετά να σιροπιάσω.
Σάμαλι

σιμιγδάλι, γάλα, μαστίχα, αμύγδαλα, λεμόνι

Σάμαλι

Αν δε θέλω να χρησιμοποιήσω αμύγδαλο για το σάμαλι και θέλω να το διακοσμήσω, μπορώ στο τέλος, όταν κρυώσει, να πασπαλίσω τα κομμάτια του με ινδική καρύδα.
Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
Σαραγλί με σοκολάτα και πορτοκάλι

κουβερτούρα, καρύδια, μπισκότα, φύλλο, μέλι, πορτοκάλι

Σαραγλί με σοκολάτα και πορτοκάλι

Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Κανταΐφι

φύλλο, αμύγδαλα

Κανταΐφι

Στο σιρόπι μου χρησιμοποιώ εκτός από τη ζάχαρη τη γλυκόζη, για να γίνει πιο γυαλιστερό και ρευστό το σιρόπι!

Κλασικότατο Γαλακτομπούρεκο... πιο κλασικό δε γίνεται!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, φύλλο

Κλασικότατο Γαλακτομπούρεκο... πιο κλασικό δε γίνεται!

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.
Γαλακτομπούρεκο σε ρολό

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, φύλλο, μέλι, αμύγδαλα

Γαλακτομπούρεκο σε ρολό

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.

~

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι. 

Μπουγατσένιο... γαλακτομπούρεκο

γάλα, αβγά, φύλλο

Μπουγατσένιο... γαλακτομπούρεκο

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.