Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ , Διάφορα
από το χρήστη: Φοίβη
Καλό είναι να ετοιμάσω, εκτός κι αν χρησιμοποιήσω έτοιμο, το παγωτό μου ώρες πριν. Και μετά να ασχοληθώ με το σιρόπι σοκολάτας. Έτσι θα έχω έτοιμα όλα τα στοιχεία που χρειάζομαι για τη συναρμολόγηση αυτού του γλυκού, όσο οι μπανάνες μου είναι ζεστές.
Καβουρδίζω τα καρύδια πεκάν: Τα βάζω σε τηγάνι με βαρύ πάτο και σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνω να καβουρδιστούν για 2'-3'. Τα χοντροκόβω στο μπλέντερ ή με γουδοχέρι και τα ενώνω σε ένα μπολ μαζί με την άχνη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Καθαρίζω τις μπανάνες και τις κόβω στα δύο, κατά μήκος. Τις προσθέτω στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τις μαγειρεύω για 3'-5' ή έως ότου μαλακώσουν καλά. Στο μισό χρόνο τις γυρίζω να πάρουν χρώμα κι από την άλλη μεριά.
Προσθέτω με μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο το ρούμι, ώστε οι μπανάνες μου να γίνουν φλαμπέ! Όταν πάψει να καίει το αλκοόλ και ηρεμήσουν οι φλόγες, οι μπανάνες μου είναι έτοιμες.
Έχω έτοιμο το παγωτό με ρούμι και σταφίδες στην κατάψυξη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ετοιμάζω τη σως σοκολάτας και κόβω σε φέτες τα γλασαρισμένα κεράσια.
Μοιράζω τις μπανάνες που ετοίμασα στην αρχή σε 6 πιάτα και τις καλύπτω με 6 μεγάλες κουταλιές (scoops) παγωτό. Διακοσμώ με πλούσια σαντιγί, περιχύνω με σως σοκολάτας και ολοκληρώνω το γλυκό μου με μερικά φετάκια από γλασαρισμένα κεράσια κι από πάνω, με τα καβουρδισμένα πεκάν! Υπέροχο...
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!