Συνταγές για γλυκά

μπανάνα σπλιτ (αυστηρά δια ενηλίκους!)

Συνταγή μπανάνα σπλιτ (αυστηρά δια ενηλίκους!)

μπανάνα σπλιτ (αυστηρά δια ενηλίκους!)

Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ , Διάφορα

από το χρήστη: Φοίβη

Καλό είναι να ετοιμάσω, εκτός κι αν χρησιμοποιήσω έτοιμο, το παγωτό μου ώρες πριν. Και μετά να ασχοληθώ με το σιρόπι σοκολάτας. Έτσι θα έχω έτοιμα όλα τα στοιχεία που χρειάζομαι για τη συναρμολόγηση αυτού του γλυκού, όσο οι μπανάνες μου είναι ζεστές. 

Υλικά

Διαδικασία

Καβουρδίζω τα καρύδια πεκάν: Τα βάζω σε τηγάνι με βαρύ πάτο και σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνω να καβουρδιστούν για 2'-3'. Τα χοντροκόβω στο μπλέντερ ή με γουδοχέρι και τα ενώνω σε ένα μπολ μαζί με την άχνη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Καθαρίζω τις μπανάνες και τις κόβω στα δύο, κατά μήκος. Τις προσθέτω στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τις μαγειρεύω για 3'-5' ή έως ότου μαλακώσουν καλά. Στο μισό χρόνο τις γυρίζω να πάρουν χρώμα κι από την άλλη μεριά.

Προσθέτω με μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο το ρούμι, ώστε οι μπανάνες μου να γίνουν φλαμπέ! Όταν πάψει να καίει το αλκοόλ και ηρεμήσουν οι φλόγες, οι μπανάνες μου είναι έτοιμες.

για τη συναρμολόγηση:

Έχω έτοιμο το παγωτό με ρούμι και σταφίδες στην κατάψυξη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ετοιμάζω τη σως σοκολάτας και κόβω σε φέτες τα γλασαρισμένα κεράσια.

Μοιράζω τις μπανάνες που ετοίμασα στην αρχή σε 6 πιάτα και τις καλύπτω με 6 μεγάλες κουταλιές (scoops) παγωτό. Διακοσμώ με πλούσια σαντιγί, περιχύνω με σως σοκολάτας και ολοκληρώνω το γλυκό μου με μερικά φετάκια από γλασαρισμένα κεράσια κι από πάνω, με τα καβουρδισμένα πεκάν! Υπέροχο...

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον Andy Harris)

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καριόκες... από σπίτι! lol

αβγά, μπισκότα, καρύδια, αλκοόλ

Καριόκες... από σπίτι! lol

Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.

~

Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!

Τηγανίτες  με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

γάλα, μήλο, ελαιόλαδο, τυρί, μαρμελάδα

Τηγανίτες με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό. 

~

Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!