Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ
από το χρήστη: Φοίβη
Αρωματικό σορμπέ με άποψη. Δεν είναι λεμόνι· είναι λάιμ!
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνω το μάτι κι αφήνω το σιρόπι να σιγοβράσει μέχρι να διαλυθούν τελείως οι κόκκοι της ζάχαρης. Αφήνω να κρυώσει. Σε ένα μπολ ενώνω το ξύσμα, τον χυμό και το λικέρ. Προσθέτω 150ml από το σιρόπι της ζάχαρης, ανακατεύω ζωηρά κι αφού το σκεπάσω, το αποθηκεύω στο ψυγείο μου μέχρι να κρυώσει τελείως. Το περνάω στην παγωτομηχανή να γίνει σορμπέ.
Διαφορετικά: Αν δεν έχω μηχανή παγωτού, βάζω το μείγμα σε ανοξείδωτο σκεύος και το αφήνω για 30' στην κατάψυξη. Το βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ. Επαναλαμβάνω αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές. Όσο περισσότερο επαναλάβω, τόσο πιο λείο θα γίνει το σορμπέ μου.
Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό.
~
Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!