Συνταγές για γλυκά

ρολό με βατόμουρα

Συνταγή ρολό με βατόμουρα

ρολό με βατόμουρα

Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Εάν δυσκολευόμαστε να δώσουμε στο μωσαϊκό μας το σχήμα του ρολού, δεν πειράζει. Έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι... κρατούν την ουσία!

~

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα βατόμουρα με κάποιο άλλο κατεψυγμένο φρούτο της αρεσκείας μας. 

Υλικά

Διαδικασία

για το παντεσπάνι:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τη ζάχαρη με τα αβγά μου και χτυπάω πολύ καλά μέχρι να αφρατέξει. Προσθέτω προσεκτικά το χρώμα ζαχαροπλαστικής, γιατί λερώνει. Εάν δεν έχω, δεν πειράζει. Κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω, όπως και το κακάο. Αναδεύω με μια σπάτουλα απαλά. Βάζω ένα λαδόχαρτο σε μακρόστενη φόρμα (για κέικ) και απλώνω μέσα το μείγμα του μωσαϊκού μου. Με τη σπάτουλα το στρώνω ώστε να πάει παντού στη φόρμα. Καλύπτω και από πάνω με ένα άλλο λαδόχαρτο, το οποίο πιέζω ελαφρώς.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για μόλις 5'! Βγάζω από το φούρνο κι αφαιρώ το λαδόχαρτο που έχω στρώσει επάνω στην επιφάνεια. Όση ώρα αφήνω το παντεσπάνι μου να κρυώσει, ετοιμάζω την κρέμα:

για την κρέμα:

Χτυπάω καλά την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί. Όταν είμαστε έτοιμοι, βγάζω το παντεσπάνι από τη φόρμα κρατώντας το από το λαδόχαρτο που έχουμε στρώσει στον πάτο. Αλείφουμε με μια σπάτουλα τη σαντιγί πάνω από το παντεσπάνι και διακοσμούμε με τα βατόμουρα, εάν έχουμε προμηθευτεί. 

Χρησιμοποιούμε το λαδόχαρτο της βάσης ή εάν το έχουμε κόψει βάζουμε άλλο φύλο λαδόχαρτου και τυλίγουμε με προσοχή σε σχήμα ρολού το γλυκό μας, πιέζοντάς το όσο πρέπει. Απέξω περνάμε και με ένα αλουμινόχαρτο, ώστε να διατηρηθεί και να μην πιάσει πάγο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε 5-6 ώρες ή ένα βράδυ, ακόμη καλύτερα, να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. 

Όταν το βγάλουμε πια από την κατάψυξη, το κόβουμε σε χοντρές φέτες. 

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

Σχετικές συνταγές

Προφιτερόλ Πολίτικο

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, κακάο, αλκοόλ, φιστίκι Αιγίνης, κουβερτούρα

Προφιτερόλ Πολίτικο

Στο προφιτερόλ μου χρησιμοποιώ μαργαρίνη αντί για βούτυρο για να γίνει πιο ελαφρύ.

Την ίδια κρέμα πατισερί, τη χρησιμοποιώ και στο μιλφέιγ!

Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω την κρέμα για τα τρίγωνα Πανοράματος!

Ρολό σοκολάτας με σαντιγί

κακάο, κουβερτούρα, αβγά, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ

Ρολό σοκολάτας με σαντιγί

Εάν δυσκολευόμαστε να δώσουμε στο μωσαϊκό μας το σχήμα του ρολού, δεν πειράζει. Έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι... κρατούν την ουσία!
Ακαταμάχητος μαύρος κορμός

αβγά, μπισκότα, κακάο, αλκοόλ

Ακαταμάχητος μαύρος κορμός

Υπάρχουν παστεριωμένα αβγά στην αγορά. Εάν δε βρίσκουμε και φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα φρέσκα, μπορούμε να επιτύχουμε την παστερίωση και μόνοι μας: Στα αβγά προσθέτουμε ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί στους 82°!

Τούρτα σοκολάτας

μπισκότα, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος, παγωτό

Τούρτα σοκολάτας

Εύκολο γλυκό με το οποίο μπορώ να πειραματιστώ προσθέτονας υλικά ή παραπάνω ζάχαρη εάν το θέλω πιο γλυκό. Προσωπικά, στην κρέμα προσθέτω πάντα και μέλι! Το θεωρώ καθοριστικό!
Σοκολατένιος κορμός με πορτοκάλι

αβγά, κακάο, λευκή σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι, τριαντάφυλλο, λικέρ

Σοκολατένιος κορμός με πορτοκάλι

Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. Εάν είναι φρέσκο, τότε ο κρόκος θα μείνει ενιαίος σαν μπάλα. Εάν δε σταθεί ο κρόκος και αρχίσει να απλώνεται, τότε το αβγό μας είναι μπαγιάτικο.

~

Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει καφεΐνη!

Τούρτα - Κέικ με κρέμα λεμόνι

αβγά, λεμόνι, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Τούρτα - Κέικ με κρέμα λεμόνι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

 

 

Ρολό με κάστανα! γιαμ γιαμ...

αβγά, κακάο, κρέμα γάλακτος, κάστανα

Ρολό με κάστανα! γιαμ γιαμ...

Εάν δε θέλω να φτιάξω μόνος τον πολτό κάστανου, που είναι μπελάς είναι η αλήθεια, μπορώ να αγοράσω κρέμα από το σούπερ μάρκετ, στο ράφι που θα βρω τις μαρμελάδες. (H Bonne Maman είναι εξαιρετική ιδέα!)
Ρολό με μαρέγκα και βατόμουρα

αβγά, κρέμα γάλακτος, βατόμουρα

Ρολό με μαρέγκα και βατόμουρα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα βατόμουρα, αφού τα έχουμε ξεπαγώσει φυσικά. 

~

Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες μόλις, οπότε καλό είναι να το απολαύσουμε άμεσα.