Συνταγές για γλυκά

Ρολό με κάστανα! γιαμ γιαμ...

Συνταγή Ρολό με κάστανα! γιαμ γιαμ...

Ρολό με κάστανα! γιαμ γιαμ...

Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Εάν δε θέλω να φτιάξω μόνος τον πολτό κάστανου, που είναι μπελάς είναι η αλήθεια, μπορώ να αγοράσω κρέμα από το σούπερ μάρκετ, στο ράφι που θα βρω τις μαρμελάδες. (H Bonne Maman είναι εξαιρετική ιδέα!)

Υλικά

Διαδικασία

για το κέικ:

Σε ένα μπρίκι λιώνω το βούτυρο, αλλά χωρίς να το αφήσω να κάψει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι κοσκινισμένο, τη σόδα και το κορν φλάουρ. Τα προσθέτω στον κάδο κι αναδεύω με μια σπάτουλα. Τέλος, χύνω και το βούτυρο κι ανακατεύω άλλη μια φορά πολύ απαλά. Στρώνω σε μια ορθογώνια φόρμα ένα φύλλο λαδόχαρτο και μεταγγίζω εκεί μέσα το μείγμα του κέικ μου.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10'. Βγάζω από το φούρνο κι αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει λιγάκι. Το ξεκολλάω με προσοχή από το λαδόχαρτο και το αφήνω πάνω στο χαρτί να στεγνώσει. 

για την κρέμα:

Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. 

για τη συναρμολόγηση:

Μέσα στο κέικ μου απλώνω μια γενναία στρώση από το κάστανο, το οποίο είτε έχω αγοράσει είτε έχω φτιάξει. Πάνω από την κρέμα του κάστανου, συμπληρώνω τη σαντιγί. Τυλίγω σε ρολό το κέικ, χρησιμοποιώντας το λαδόχαρτο της βάσης και αφαιρώντας το κίνηση-κίνηση. Το αφήνω στο ψυγείο 1 ώρα περίπου να σφίξει. 

Πριν σερβίρω το ρολό μου, το πασπαλίζω με μπόλικο κακάο!

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

 

 

Σχετικές συνταγές

Προφιτερόλ Πολίτικο

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, κακάο, αλκοόλ, φιστίκι Αιγίνης, κουβερτούρα

Προφιτερόλ Πολίτικο

Στο προφιτερόλ μου χρησιμοποιώ μαργαρίνη αντί για βούτυρο για να γίνει πιο ελαφρύ.

Την ίδια κρέμα πατισερί, τη χρησιμοποιώ και στο μιλφέιγ!

Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω την κρέμα για τα τρίγωνα Πανοράματος!

ρολό με βατόμουρα

αβγά, κακάο, κρέμα γάλακτος

ρολό με βατόμουρα

Εάν δυσκολευόμαστε να δώσουμε στο μωσαϊκό μας το σχήμα του ρολού, δεν πειράζει. Έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι... κρατούν την ουσία!

~

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα βατόμουρα με κάποιο άλλο κατεψυγμένο φρούτο της αρεσκείας μας. 

Ρολό σοκολάτας με σαντιγί

κακάο, κουβερτούρα, αβγά, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ

Ρολό σοκολάτας με σαντιγί

Εάν δυσκολευόμαστε να δώσουμε στο μωσαϊκό μας το σχήμα του ρολού, δεν πειράζει. Έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι... κρατούν την ουσία!
Ακαταμάχητος μαύρος κορμός

αβγά, μπισκότα, κακάο, αλκοόλ

Ακαταμάχητος μαύρος κορμός

Υπάρχουν παστεριωμένα αβγά στην αγορά. Εάν δε βρίσκουμε και φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα φρέσκα, μπορούμε να επιτύχουμε την παστερίωση και μόνοι μας: Στα αβγά προσθέτουμε ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί στους 82°!

Τούρτα σοκολάτας

μπισκότα, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος, παγωτό

Τούρτα σοκολάτας

Εύκολο γλυκό με το οποίο μπορώ να πειραματιστώ προσθέτονας υλικά ή παραπάνω ζάχαρη εάν το θέλω πιο γλυκό. Προσωπικά, στην κρέμα προσθέτω πάντα και μέλι! Το θεωρώ καθοριστικό!
Σοκολατένιος κορμός με πορτοκάλι

αβγά, κακάο, λευκή σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι, τριαντάφυλλο, λικέρ

Σοκολατένιος κορμός με πορτοκάλι

Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. Εάν είναι φρέσκο, τότε ο κρόκος θα μείνει ενιαίος σαν μπάλα. Εάν δε σταθεί ο κρόκος και αρχίσει να απλώνεται, τότε το αβγό μας είναι μπαγιάτικο.

~

Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει καφεΐνη!

Τούρτα - Κέικ με κρέμα λεμόνι

αβγά, λεμόνι, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Τούρτα - Κέικ με κρέμα λεμόνι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

 

 

Ρολό με μαρέγκα και βατόμουρα

αβγά, κρέμα γάλακτος, βατόμουρα

Ρολό με μαρέγκα και βατόμουρα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα βατόμουρα, αφού τα έχουμε ξεπαγώσει φυσικά. 

~

Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες μόλις, οπότε καλό είναι να το απολαύσουμε άμεσα.