Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 2
Χρόνος αναμονής : 4-5 ώρες (ψυγείο)

Ακαταμάχητος μαύρος κορμός

Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Υπάρχουν παστεριωμένα αβγά στην αγορά. Εάν δε βρίσκουμε και φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα φρέσκα, μπορούμε να επιτύχουμε την παστερίωση και μόνοι μας: Στα αβγά προσθέτουμε ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί στους 82°!

Υλικά
ΚέικΜπισκότοΜωσαϊκόΚορμός

Με τη μέθοδο μπεν μαρί βάζω τα αβγά και την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα σκεύος στο μάτι (μέσα σε ένα άλλο σκεύος που βράζει με λίγο νερό) και με το σύρμα τα χτυπάω ζωηρά, μέχρι να χάσουν την κιτρινίλα τους τα αβγά. Έτσι επιτυγχάνω παστερίωση των αβγών. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύω έντονα την άχνη με το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει και προσθέτω και το κακάο. Ενσωματώνω το μείγμα με το κακάο στην κρέμα των αβγών κι ανακατεύω λίγο ακόμη. 

Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, βάζω μια στρώση από την κρέμα με τα αβγά μου που μόλις ετοίμασα κι από πάνω τοποθετώ μια στρώση από τα μπισκότα. Ραντίζω με λίγο κονιάκ προαιρετικά κι επαναλαμβάνω μέχρι να χρησιμοποιήσω όλη μου την κρέμα και τα Πτι Μπερ. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο κι αφήνω για αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει καλά ο σοκολατένιος μας κορμός. 

Για να ξεφορμάρω, βυθίζω για ελάχιστα λεπτά τη φόρμα σε καυτό νερό και με το κολπάκι με τις δυο πιατέλες, αναποδογυρίζω μια φορά και ξανά, ώστε να κάτσει σωστά ο κορμός!

 

Σχετικές συνταγές