Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Υπάρχουν παστεριωμένα αβγά στην αγορά. Εάν δε βρίσκουμε και φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα φρέσκα, μπορούμε να επιτύχουμε την παστερίωση και μόνοι μας: Στα αβγά προσθέτουμε ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί στους 82°!
Με τη μέθοδο μπεν μαρί βάζω τα αβγά και την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα σκεύος στο μάτι (μέσα σε ένα άλλο σκεύος που βράζει με λίγο νερό) και με το σύρμα τα χτυπάω ζωηρά, μέχρι να χάσουν την κιτρινίλα τους τα αβγά. Έτσι επιτυγχάνω παστερίωση των αβγών. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύω έντονα την άχνη με το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει και προσθέτω και το κακάο. Ενσωματώνω το μείγμα με το κακάο στην κρέμα των αβγών κι ανακατεύω λίγο ακόμη.
Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, βάζω μια στρώση από την κρέμα με τα αβγά μου που μόλις ετοίμασα κι από πάνω τοποθετώ μια στρώση από τα μπισκότα. Ραντίζω με λίγο κονιάκ προαιρετικά κι επαναλαμβάνω μέχρι να χρησιμοποιήσω όλη μου την κρέμα και τα Πτι Μπερ. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο κι αφήνω για αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει καλά ο σοκολατένιος μας κορμός.
Για να ξεφορμάρω, βυθίζω για ελάχιστα λεπτά τη φόρμα σε καυτό νερό και με το κολπάκι με τις δυο πιατέλες, αναποδογυρίζω μια φορά και ξανά, ώστε να κάτσει σωστά ο κορμός!
Στο προφιτερόλ μου χρησιμοποιώ μαργαρίνη αντί για βούτυρο για να γίνει πιο ελαφρύ.
Την ίδια κρέμα πατισερί, τη χρησιμοποιώ και στο μιλφέιγ!
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω την κρέμα για τα τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν δυσκολευόμαστε να δώσουμε στο μωσαϊκό μας το σχήμα του ρολού, δεν πειράζει. Έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι... κρατούν την ουσία!
~
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα βατόμουρα με κάποιο άλλο κατεψυγμένο φρούτο της αρεσκείας μας.
Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. Εάν είναι φρέσκο, τότε ο κρόκος θα μείνει ενιαίος σαν μπάλα. Εάν δε σταθεί ο κρόκος και αρχίσει να απλώνεται, τότε το αβγό μας είναι μπαγιάτικο.
~
Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει καφεΐνη!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα βατόμουρα, αφού τα έχουμε ξεπαγώσει φυσικά.
~
Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες μόλις, οπότε καλό είναι να το απολαύσουμε άμεσα.