Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 50'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 2
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα και 20' (φούρνος & ψυγείο)

Ρολό με μαρέγκα και βατόμουρα

Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα βατόμουρα, αφού τα έχουμε ξεπαγώσει φυσικά. 

~

Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες μόλις, οπότε καλό είναι να το απολαύσουμε άμεσα.

Υλικά

για τη σως:

για το πασπάλισμα:

ΜαρέγκαΒατόμουραΜωσαϊκόΡολόΚορμός

Με τη μέθοδο μπεν μαρί ενώνω τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέσα σε μια άλλα κατσαρόλα όπου βράζει νερό μέχρι τη μέση, και ανακατεύω ζωηρά με το σύρμα. Όταν σχηματιστεί ένας όμορφος αφρός και γίνουν σαν κρέμα τα υλικά μου, είμαστε έτοιμοι από εδώ. Μεταφέρω στρον κάδο του μίξερ και χτυπάω στη γρήγορη σκάλα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. 

Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και τη φέρνω στον πάγκο. Στρώνω επάνω της ένα λαδόχαρτο και απλώνω με μια σπάτουλα τη μαρέγκα που μόλις έφτιαξα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 15'-20', μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα η μαρέγκα μου που είναι πλέον σαν πλάκα. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει.

Στρώνω στον πάγκο μου ένα φύλλο λαδόχαρτο και με προσοχή αναποδογυρίζω τη μαρέγκα. Ξεκολλάω σιγά-σιγά το λαδόχαρτο που είχα μέχρι τώρα στη βάση της. 

Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Απλώνω πάνω στην πλάκα της ψημένης μαρέγκας τη σαντιγί και μπήγω τα βατόμουρα. Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου τυλίγω ουσιαστικά το γλυκό μου να σκεπαστεί και πιέζω ελαφρώς το πάνω κομμάτι του. Θα γίνει σαν ένα φουρνάκι! Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.

για τη σως:

Πριν το σερβίρω, ετοιμάζω τη σως βατόμουρου, για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η γεύση. Κι αυτό, διότι το γλυκό μου είναι αρκετά... άγλυκο. Για τη σως: Στο μπλέντερ πολτοποιώ τα βατόμουρα. Αφαιρώ με ένα τρυπητήρι τα υγρά. Τον πολτό που έχει μείνει τον βράζω, ανακατεύοντας συνεχώς με τη ζάχαρη για ελάχιστα λεπτά. Εάν θέλω μπορώ να πασπαλίσω από πάνω το ρολό μου και με άχνη ζάχαρη. 

Σχετικές συνταγές