Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: mbouclas
Μπορείτε να συνοδεύσετε ωραιότατα το μπράουνις με μια μπάλα παγωτού βανίλιας. ~ Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Στη δυνατή σκάλα του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά-καλά, να αφρατέψει και προσθέτω ένα-ένα τα αβγά. Κοσκινίζω καλά το αλεύρι και το προσθέτω στον κάδο, όπως και το κακάο. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και ρίχνω επιπλέον την κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη ή τις σταγόνες και το κονιάκ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10' το πολύ. Βγάζω από το φούρνο και κόβω σε κομμάτια.
Σε ένα μπολάκι με ελάχιστο νερό βάζω τη ζελατίνη να μαλακώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βράζω την κρέμα γάλακτος, το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Ανακατεύω να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω τη σοκολάτα και τη ζελατίνη στραγγισμένη.
Όταν κρυώσει το γλάσο, το αλείφω με ένα πινέλο ή το περνάω με ένα κουτάλι πάνω και γύρω από τα κομμένα μπράουνις.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;