Κατηγορία: Διάφορα
από το χρήστη: voula
Τα κατιμέρια μοιάζουν πολύ με τηγανίτες. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε αντί για μαρμελάδα, να τα πασπαλίσουμε αφού τηγανιστούν με κανέλα και άχνη ζάχαρη!
Χτυπάω τα αβγά ένα-ένα, μόνα τους. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και το μείγμα για τα κατιμέρια μου είναι έτοιμο. Βάζω στο τηγάνι βούτυρο για το τηγάνισμα κι αφήνω να κάψει. Ρίχνω με μια κουτάλα όσο χυλό θέλω και τηγανίζω. Σερβίρω καλύπτοντας τα κατιμέρια μου με μαρμελάδα σε ό,τι γεύση θέλω.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!