Συνταγές για γλυκά

Γερμανικό Σουφλέ σε πήλινο

Συνταγή Γερμανικό Σουφλέ σε πήλινο

Γερμανικό Σουφλέ σε πήλινο

Κατηγορία: Μους-Κρέμες , Διάφορα

από το χρήστη: thomi

Διαφορετικό γλυκό από αυτά που έχουμε συνηθίσει, τόσο στη γεύση όσο και στον τρόπο παρασκευής. Αξίζει μια δοκιμή.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τους κρόκους με 40γρ. από τη ζάχαρή μου, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού, το αλεύρι κοσκινισμένο και τελευταία τη βανίλια. Σε άλλο κάδο χτυπάω τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (100γρ.). Παίρνω ένα πήλινο ταψί με βάθος, το γεμίζω (1/3) με το γάλα εβαπορέ και ρίχνω μέσα την κουταλιά το βούτυρο. Το βάζω στο φούρνο στους 150° C για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Το παρακολουθώ! 

 Όταν ετοιμάσω τα δύο μείγματα των αβγών τα ενώνω, ρίχνοντας κι αναδεύοντας απαλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τους κρόκους στα ασπράδια. Δεν ανακατεύω! Μόλις λιώσει και το βούτυρο χύνω το μείγμα των αβγών στο πήλινο ταψί και το επιστρέφω στο φούρνο για ψήσιμο για άλλα 10' περίπου. Επειδή η θερμοκρασία διαφέρει από φούρνο σε φούρνο, το γλυκό μου είναι έτοιμο όταν η μαρέγκα μου πάρει σκούρο χρώμα σαν καραμέλα!

Το βγάζω, το αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία, το τοποθετώ σε μια πιατέλα, πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και αν θέλω αφήνω στο πλάι μαρμελάδα.

 

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καριόκες... από σπίτι! lol

αβγά, μπισκότα, καρύδια, αλκοόλ

Καριόκες... από σπίτι! lol

Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.

~

Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!

Τηγανίτες  με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

γάλα, μήλο, ελαιόλαδο, τυρί, μαρμελάδα

Τηγανίτες με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό. 

~

Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!