Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: glykatzou
Μπορώ, έαν θέλω, να συνοδεύσω ωραιότατα τις κρέπες μου με παγωτό βανίλια, πορτοκάλι ή και σοκολάτα!
Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύω το γάλα με το αλεύρι κοσκινισμένο, τα αβγά ένα-ένα, τις 2 κουταλιές από τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το σπορέλαιο. Χτυπάω καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας ενιαίος χυλός χωρίς σβόλους.
Ρίχνω λίγο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι με βαρή πάτο, ίσα-ίσα να τον καλύψει και το αφήνω στη φωτιά μέχρι να κάψει το λάδι μου. Όταν γίνει, παίρνω με μια κουτάλα μια δόση από το χυλό για τις κρέπες και τη χύνω στο τηγάνι, να καλύψει τον πάτο. Όταν ψηθεί καλά και ροδίσει η μια πλευρά, γυρνάω την κρέπα μου κι από την άλλη. Ετοιμάζω τη σως πορτοκαλιού.
Σε ένα τηγάνι ή μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνω το βούτυρο, τον χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύω που και που με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει η σως μου.
Αφού έχω ετοιμάσει τις κρέπες, έχω κόψει σε φέτες το πορτοκάλι μου, αφαιρώντας με προσοχή τις λευκές ίνες γιατί πικρίζουν. Τοποθετώ στο βαθύ τηγάνι μία-μία τις κρέπες μου, τοποθετώ μέσα 1-2 φετούλες από τα πορτοκάλια και κλείνω σα φάκελο, στα τέσσερα, την κρέπα μου. Την αφήνω για 1 λεπτό και την περιχύνω με λίγη από τη σως μου. Αν χωρά και δεύτερη κρέπα στο τηγάνι, ετοιμάζω κι αυτήν. Όταν είμαι έτοιμη, περιχύνω τις κρέπες με το μπράντι ή το λικέρ πορτοκαλιού και με ένα σπίρτο ανάβω τις κρέπες, με προσοχή, να γίνουν φλαμπέ!
Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ και σβήσει, οι κρέπες είναι έτοιμες για σερβίρισμα!
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε.
~
Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!
~
Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια.
Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!
~
Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.