Συνταγές για γλυκά

Κρεμ μπρουλέ που λιάζεται πάνω σε τάρτα - wow

Συνταγή Κρεμ μπρουλέ που λιάζεται πάνω σε τάρτα - wow

Κρεμ μπρουλέ που λιάζεται πάνω σε τάρτα - wow

Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια , Gourmet Επιδόρπιο

από το χρήστη: Φοίβη

Σημαντικό: Καλό είναι από την ώρα που θα πασπαλίσουμε την κρέμα μας με τη ζάχαρη και θα συνεχίσουμε το ψήσιμο, η πόρτα του φούρνου μας να είναι ελαφρώς ανοιχτή. Κι αυτό, διότι θέλουμε μεν να κάψει η ζάχαρη, αλλά από την άλλη να μείνει η κρέμα χλιαρή.

Υλικά

Διαδικασία

για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ κοσκονίζω καλά το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι και το βούτυρο. Ζυμώνω με τα χέρια και προσθέτω το νερό λίγο-λίγο, βλέποντας αν χρειάζεται η ζύμη μου όλο το νερό ή ίσως 1-2 κουταλιές παραπάνω. Θέλω η ζύμη μου να είναι σφιχτή. Αφού τελειώσω, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη κι αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

για την κρέμα:

Χτυπάω ελαφρά τα αβγά στο μίξερ ή με ένα πιρούνι. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με το γάλα. Ανακατεύω απαλά. Προσθέτω σιγά-σιγά κι ανακατεύοντας συνέχεια τα αβγά και τη ζάχαρη. Δυναμώνω τη φωτιά κι ανακατεύω μέχρι να δέσει η κρέμα μου.

Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με αλεύρι. Στρώνω τη ζύμη επάνω και με τον πλάστη αλλά και με τα χέρια τη δουλεύω και την ανοίγω σε αρκετά λεπτό φύλλο. Εάν θέλω να φτιάξω μεγάλη τάρτα, τότε φτιάχνω την ανάλογη ποσότητα. Σε περίπτωση που έχω φορμάκια και θέλω να φτιάξω ταρτάκια, τότε αφού ανοίξω τη ζύμη, την κόβω με μια κούπη ή ένα μπολάκι.

Αλείφω την ταρτιέρα ή τα φορμάκια μου με λίγο βούτυρο και περνάω μέσα τη ζύμη. Αφαιρώ ό,τι περισσεύει στα πλαϊνά και με ένα πιρούνι τρυπάω τη βάση, ώστε να ψηθεί καλά.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10', μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η τάρτα μου. Την αφήνω να κρυώσει και τη γεμίζω με την κρέμα.

για το πασπάλισμα:

Πασπαλίζω από πάνω με την καστανή ζάχαρη, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.

σημαντικό: Ψήνω σε φούρνο που μόλις έχω ανάψει (μη προθερμασμένο), στους 250°C για 5', ίσα να καραμελώσει η ζάχαρη. Ανάβω κατόπιν το γκριλ και ψήνω για άλλα 5', μέχρι να κάψει η ζάχαρή μου.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

αβγά, λουλούδια

Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

λουλούδια

Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

 

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Cheesecake με άρωμα lime - Η έκπληξη!

αβγά, lime, μπισκότα, τυρί, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι

Cheesecake με άρωμα lime - Η έκπληξη!

Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε. 

~

Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!

~

Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια. 

Μαρέγκες κακάκο της υψηλής κοινωνίας!

αβγά, κρέμα γάλακτος, τυρί, βατόμουρα, λουλούδια

Μαρέγκες κακάκο της υψηλής κοινωνίας!

Εντυπωσιακές μπουκιές με ομορφαίνουν το τραπέζι και μπορείτε να τις απολαύσετε και solo αλλά και ως συνοδευτικό με το τσάι ή τον καφέ.
Μπισκότα με παγωτό και ζαχαρωμένα βατόμουρα

αβγά, παγωτό, βατόμουρα

Μπισκότα με παγωτό και ζαχαρωμένα βατόμουρα

Εντυπωσιακές μπουκιές με ομορφαίνουν το τραπέζι και μπορείτε να τις απολαύσετε και solo αλλά και ως συνοδευτικό με το τσάι ή τον καφέ.
Κεράσι στο... τηγάνι

αβγά, γάλα, κεράσι, λάδι, κρέμα γάλακτος, λικέρ

Κεράσι στο... τηγάνι

Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!

~

Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.