Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Σερβίρω σκέτο, με ζεστή κρέμα γάλακτος ή με παγωμένο παγωτό βανίλια.
Χρειάζεται το χρόνο της αυτή η συνταγή, το αποτέλεσμα όμως είναι μια τέλεια διακοσμητική ιδέα για κάθε κέικ ή τούρτα. Φυσικά τρώγονται και σκέτα τα ζαχαρωμένα φετάκια!
Μπισκότα με ζύμη σφολιάτας, γαλλικής έμπνευσης, που μπορεί κανείς να φτιάξει είτε με τον κλασικό τρόπο, είτε με κανέλα, σοκολάτα, αλλά ακόμη και αλμυρή εκδοχή.
~
Στο σχήμα τους μοιάζουν πολύ με πεταλούδα.
Κλασική γαλλική τάρτα από τις αδελφές Τατέν! Κι αν δε σας αρέσει η γαλλική του ονομασία, έχετε κατά νου ότι αυτό το γλυκό είναι μια διαφορετική παραλλαγή της γνωστής μηλόπιτας. Μόνο που εδώ έχουμε μια... μηλοτάρτα!