Αν θέλω, μπορώ να αρωματίσω το κέικ μου με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
~
Επίσης, μπορώ να φτιάξω σοκολατένιο κέικ αντί για λευκό. Απλώς αντικαθιστώ 1 κ.σ. αλεύρι με 1 κ.σ. κακάο!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Στο συγκεκριμένο γλυκάκι, επειδή έχει υγρή γέμιση στο κέντρο, μπήγω την οδοντογλυφίδα ή το πιρούνι στα πλάγια, για να τσεκάρω αν έχει ψηθεί. Γιατί το κέντρο του θα πρέπει να παραμένει κρεμώδες.
Αυτή είναι η βασική, απλή συνταγή για μπράουνις. Από κει και πέρα, μπορώ να εξελίξω την όλη ιδέα, προσθέτοντας στο γλύκισμά μου από ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι σταγόνες σοκολάτας και ξηρούς καρπούς.
Το συγκεκριμένο κέικ ονομάζεται λάβα, επειδή είναι... υγρό στο εσωτερικό του. Δεν είναι λοιπόν ένα συνηθισμένο κέικ. Γι'αυτό κι όταν το κόψεται θα βρείτε την... κίντερ έκπληξη μέσα: υγρή, καυτή σοκολάτα.
~
Μπορείτε να ξεφορμάρετε εύκολα το κέικ από την στρογγυλή φόρμα, απλώς αναποδογυρίζοντάς το με προσοχή σε μια πιατέλα.
~
Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στενόμακρη φόρμα.