Συνταγές για γλυκά

Αγιοβαλεντιάτικες ροζ καρδιές-μπουκιές

Συνταγή Αγιοβαλεντιάτικες ροζ καρδιές-μπουκιές

Αγιοβαλεντιάτικες ροζ καρδιές-μπουκιές

Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert! , Μπισκότα-Κουλουράκια

από το χρήστη: Φοίβη

Γρήγορα κι εύκολα μπισκοτάκια με την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα από καρύδα.

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο (ολικής αλέσεως ή για όλες τις χρήσεις) μαζί με το βούτυρο, το οποίο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένα σε κυβάκια. Δουλεύω το μείγμα με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που θα διαλύετε σε γρομπαλάκια.

Προσθέτω στο μπολ τη ζάχαρη τμηματικά, την τριμμένη καρύδα, το γάλα (μπορώ να χρησιμοποιήσω και κανονικό) και προαιρετικά το σιρόπι καρύδας και το ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το χρώμα είναι για να δώσει αγιοβαλεντιάτικο χρώμα στα μπισκοτάκια μας. Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι μια μαλακή ζύμη.

Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας μας κι ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε μέτριο πάχος. Με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε (ή ακόμη και με το πάνω μέρος από ένα ποτήρι), σχεδιάζουμε τα μπισκοτάκια μας. Τα αραδιάζουμε πάνω σε ένα ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου μας, αφού πρώτα στρώσουμε λαδόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 14'-17', μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν κι ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

για την επικάλυψη:

Σε ένα μπολάκι ή μια κούπα ενώνω τη ζάχαρη με το γάλα κι ανακατεύω ζωηρά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Μπορώ να φτιάξω αυτοσχέδιο κορνέ, τυλίγοντας ένα μικρό κομμάτι από αντικολλητικό χαρτί. Το γεμίζω με το γλάσο και κάνω σχεδιάκια πάνω στο μπσικότο. Εναλλακτικά, με ένα πινελάκι ή με ένα κουτάλι περνάω τα μπισκοτάκια μου και τα ζαχαρώνω.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

κουβερτούρα, ζάχαρη

μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

Τα συγκεκριμένα μπισκότα παίρνουν ένα ζεστό, χρυσαφί χρώμα λόγω της καστανής ζάχαρης. Μπορείτε όμως να τα φτιάξετε και με απλή, κρυσταλλική. Σε αυτή την περίπτωση όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι αρκετά "χλωμά". Παραμένουν μαλακά και είναι πεντανόστιμα. Αν τα φτιάξετε με καστανή ζάχαρη, θα είναι σίγουρα πιο τραγανά. Κι αν θέλω περισσότερη σοκολάτα, απλώς προσθέτω παραπάνω σταγόνες κουβερτούρας!

~

Τα μπισκότα διατηρούνται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία για 1 μήνα. 

~

Επειδή η δόση είναι μικρή και βγαίνουν ελάχιστα μπισκότα, μπορείτε να τη διπλασιάσετε άφοβα. Κι επίσης, καλό είναι ό,τι σχήμα κι αν δώσετε τελικά στις μπουκιές, φροντίστε να έχουν αρκετό πάχος, ώστε να είναι πιο μαλακές στο εσωτερικό τους

Κουλούρια κανέλας

λάδι, πορτοκάλι

Κουλούρια κανέλας

Τα κουλουράκια τα διατηρώ για 1 μήνα περίπου σε αεροστεγές δοχείο.
Μπισκότα σοκολάτας

αβγά

Μπισκότα σοκολάτας

Διατηρώ τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο για 1 μήνα.