Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : 12-14
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 35'-40' (φούρνος)

Εύκολα μπράουνις με κακάο (βασική συνταγή)

Κατηγορία: Κέικ / Βασικές Ζύμες / Finger... Dessert!

από το χρήστη: Φοίβη

Αυτή είναι η βασική, απλή συνταγή για μπράουνις. Από κει και πέρα, μπορώ να εξελίξω την όλη ιδέα, προσθέτοντας στο γλύκισμά μου από ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι σταγόνες σοκολάτας και ξηρούς καρπούς.

Υλικά
Βασική ΣυνταγήΒασική ΖύμηΚέικΚεκάκιαΚεκάκιBrowniesΜπράουνις

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσέχω να μη μου κάψει. Προσθέτω τη ζάχαρη και τη βανίλια κι ανακατεύω, να διαλυθούν καλά. Σε ένα μπολάκι χτυπάω πρόχειρα τα αβγά με πιρούνι ή σύρμα, να φύγει η πολλή αβγουλίλα. Προσθέτω στο κατσαρολάκι τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας ζωηρά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Προσθέτω το κακάο και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά. Τέλος, κοσκινίζω στο μείγμα το αλεύρι τμηματικά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι κι ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα, χωρίς γρομπαλάκια.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια τετράγωνη φόρμα (22εκ.) ή βουτυρώνω και στρώνω αντικολλητικό χαρτί για πιο εύκολα. Γεμίζω το ταψάκι με το μείγμα της ζύμης, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια από το ταψί και λειαίνοντας με μια σπάτουλα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'-40', μέχρι να ψηθεί καλά και να στεγνώσει λιγάκι η ζύμη. Θα αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του ταψιού.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές