Κατηγορία: Κέικ , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Στο συγκεκριμένο γλυκάκι, επειδή έχει υγρή γέμιση στο κέντρο, μπήγω την οδοντογλυφίδα ή το πιρούνι στα πλάγια, για να τσεκάρω αν έχει ψηθεί. Γιατί το κέντρο του θα πρέπει να παραμένει κρεμώδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σόδα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το λάδι, το νερό και το ξύδι. Χύνω λίγο-λίγο το μείγμα με το λάδι στο μείγμα με το αλεύρι μου κι ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά.
Βουτυρώνω την ειδική φόρμα για μάφιν και σε κάθε ένα θηκάκι βάζω τα ειδικά χαρτάκια για μάφιν που δεν καίγονται. Εναλλακτικά βουτυρώνω κι αλευρώνω τις θήκες και ρίχνω απευθείας μέσα το μείγμα για μάφιν. Προσέχω να γεμίσω μέχρι τη μέση ή λίγο παραπάνω, γιατί τα μάφιν μου θα φουσκώσουν.
Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ αναμειγνύω πολύ καλά το κρεμώδες τυρί, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενοποιηθούν και να μην υπάρχουν γρομπαλάκια. Αφού ανακατευτούν, προσθέτω και τα σοκολατένια chips μου.
Αφού ετοιμάσω και την κρέμα μου, ρίχνω σε κάθε ένα θηκάκι με άψητο μάφιν από μία κουταλιά γέμισης στη μέση.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'-30'.
(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το eatinonthecheap.com)
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!