Εάν δεν έχω ή δε μου αρέσει κάποιο από τα αποξηραμένα φρούτα ή τα μπαχάρια, μπορώ να το παραλείψω.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το αλεύρι που παρασκευάζεται από την πρώτη ύλη του φοίνικα sago είναι ευρέως διαδεδομένο σε ασιατικές χώρες, όπως η Μαλαισία και η Νέα Γουινέα. Ιδιαίτερα θρεπτικό, έχει τη δική του γεύση και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία από τηγανίτες, πουτίγκες κλπ.. Μοιάζει αρκετά με τους κόκους της ταπιόκα και σιγά-σιγά φτάνει και στη Δύση, όπου χρησιμοποιείται συχνά ως πηκτικό σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
~
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι sago με ταπιόκα. Αν δυσκολευτούμε, χρησιμοποιούμε πατατάλευρο ή κορν φλάουρ.
~
θερμίδες: 385 cals ανά μερίδα
Αυτή η πίτα με τα εσπεριδοειδή, χρησιμοποιεί στο δούλεμα της ζύμης μια διαδικασία που ονομάζεται "fraisage", δηλ. άλεσμα, κι απαιτεί υπομονή.