Συνταγές για γλυκά
1 2 3 4 ... 14
ντόνατ με γλάσο κανέλας

αβγά, γάλα, λάδι, σιρόπι καλαμποκιού, τρουφάκια

ντόνατ με γλάσο κανέλας

Το σιρόπι καλαμποκιού, το βρίσκω εύκολα στα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με το σιρόπι σοκολάτας.
Ζαχαρένια κανελο-μπισκότα

γάλα, καστανή ζάχαρη

Ζαχαρένια κανελο-μπισκότα

Διατηρώ τα μπισκοτάκια μου σε γυάλινο ή μεταλλικό βάζο που κλείνει αεροστεγώς, για 1 μήνα περίπου.
Κέικ καρότου - αν δεν το 'χεις δοκιμάσει...

πορτοκάλι, καρότο, καρύδα, καρύδια, φουντούκια, κράνμπερις, ηλιέλαιο, ζαχαροκάλαμο, γιαούρτι, αβγά, τυρί

Κέικ καρότου - αν δεν το 'χεις δοκιμάσει...

Δύσκολο γλυκό που έχει πολλά συστατικά κι απαιτεί μεγάλη υπομονή. Αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε όποιο από τα προαιρετικά υλικά δεν σας αρέσει. ~ Τρώγετε και χωρίς να το αφήσετε στο ψυγείο για 1 μέρα. Όμως τελικά είναι πολύ πιο νόστιμο παγωμένο!
σφηνάκι για τη χώνεψη

μήλο, σταφίδες, κανέλα

σφηνάκι για τη χώνεψη

Ο συνδυασμός κανέλας-μήλου περιορίζει την παλινδρόμηση. Πιείτε το αμέσως μόλις το φτιάξετε.
Πανφόρτε ή γιορτινό παστέλι!

φουντούκια, αμύγδαλα, κακάο, φρουί γλασέ , κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, μέλι

Πανφόρτε ή γιορτινό παστέλι!

Αν θέλω, μπορώ να προσθέσω και λίγο κονιάκ στο γλυκό μου.
~
Το γλυκό αυτό μπορεί να λέγεται "πανφόρτε", μοιάζει όμως πολύ με ένα πιο σφιχτό παστέλι. Πεντανόστιμο. Και παραπέμπει τελείως σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Τάρτα σοκολάτα - μπανάνα. ΤΟ απόλυτο

σφολιάτα, αμύγδαλα, βούτυρο, αβγά, κουβερτούρα, αλκοόλ, μπανάνα, κανέλα, λεμόνι, μέλι

Τάρτα σοκολάτα - μπανάνα. ΤΟ απόλυτο

Έχω σερβίρει την τάρτα σοκολάτα-μπανάνα και με τη σως της μπανάνας και χωρίς. Προσωπικά, προτιμώ την εκδοχή του... χωρίς, μια και παραγίνεται γλυκερή, για τα γούστα μου. Συν του ότι, επειδή περιέχει μπανάνα η τάρτα, βρίσκω περιττή τη σως. Αλλά γούστα είναι αυτά! Μπορείτε να δοκιμάσετε μια φορά και να επιλέξετε. Την δε περισσευούμενη σως μπανάνας μπορείτε να τη φάτε σκέτη ή σε γιαούρτι, μούσλι ή να φτιάξετε κουβερτούρα και την αναμείξετε!
~
Επίσης, κάποια φορά ξέχασα να πάρω αμύγδαλα και χρησιμοποίησα αντ'αυτού καρύδια. Όπως και αντί για ρούμι, έβαλα Κομανταρία! Μια χαρά...
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά. Επιπλέον, η ζύμη μου θα έχει ροδοψηθεί!


 

 
Εύκολη Μελόπιτα με μυζήθρα ή ρικότα

τυρί, μέλι, αβγά, λεμόνι, κανέλα

Εύκολη Μελόπιτα με μυζήθρα ή ρικότα

Η πίτα μου έχει ψηθεί, όταν αποκτήσει η επιφάνειά της ένα ζεστό, χρυσό χρώμα. ~ Το νησί από όπου κατάγεται η μελόπιτα είναι η Σίφνος. Αλλά σίγουρα θα τη βρείτε κι αλλού.