Κατηγορία: Διάφορα , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Το σιρόπι καλαμποκιού, το βρίσκω εύκολα στα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με το σιρόπι σοκολάτας.
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη βανίλια. Προσθέτω το αβγό, τμηματικά το γάλα κι ανακατεύω για 1'. Ρίχνω και το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μου.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς τις βάσεις για τα μάφιν. Γεμίζω με το μείγμα που ετοίμασα τα 2/3 από τα θηκάκια, μια και θα φουσκώσει το μείγμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 7'-9'. Αφήνω στην άκρη να κρυώσουν κι ετοιμάζω το γλάσο κανέλας.
Σε ένα μπολ αναμειγνύω την άχνη ζάχαρη, το σιρόπι και τη βανίλια. Προσθέτω αρχικά 1 κουταλιά νερό, ανακατεύω ζωηρά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη κι αν χρειάζεται προσθέτω άλλη μία με δυο κουταλιές, μέχρι να σχηματιστεί το παχύρρευστο γλάσο μου. Με ένα πινέλο ή ένα κουτάλι γλασάρω τα ντόνατ μου.
Εάν θέλω, μπορώ να πασπαλίσω πάνω από το γλάσο μου νιφάδες από πολύχρωμα τρουφάκια!
(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το stephaniecooks.blogspot.com)
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!