Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : 10
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 7'-9' (ψήσιμο)

ντόνατ με γλάσο κανέλας

Κατηγορία: Διάφορα / Finger... Dessert!

από το χρήστη: Φοίβη

Το σιρόπι καλαμποκιού, το βρίσκω εύκολα στα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με το σιρόπι σοκολάτας.
Υλικά

για τη ζύμη:

για το γλάσο:

για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

Corn SyrupΣιρόπι ΚαλαμποκιούΣιρόπιΤρούφαΤρουφάκιαΣοκολατένιο ΣκουλικάκιΣοκολατένιο ΣκουληκάκιΣκουλικάκιΣκουληκάκιΕπικάλυψηΓλάσο ΚανέλαςΓλάσοDonutsΝτόνατ

για τη ζύμη:

Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη βανίλια. Προσθέτω το αβγό, τμηματικά το γάλα κι ανακατεύω για 1'. Ρίχνω και το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μου.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς τις βάσεις για τα μάφιν. Γεμίζω με το μείγμα που ετοίμασα τα 2/3 από τα θηκάκια, μια και θα φουσκώσει το μείγμα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 7'-9'. Αφήνω στην άκρη να κρυώσουν κι ετοιμάζω το γλάσο κανέλας.

για το γλάσο κανέλας:

Σε ένα μπολ αναμειγνύω την άχνη ζάχαρη, το σιρόπι και τη βανίλια. Προσθέτω αρχικά 1 κουταλιά νερό, ανακατεύω ζωηρά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη κι αν χρειάζεται προσθέτω άλλη μία με δυο κουταλιές, μέχρι να σχηματιστεί το παχύρρευστο γλάσο μου. Με ένα πινέλο ή ένα κουτάλι γλασάρω τα ντόνατ μου.

για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

Εάν θέλω, μπορώ να πασπαλίσω πάνω από το γλάσο μου νιφάδες από πολύχρωμα τρουφάκια!

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το stephaniecooks.blogspot.com)

~δοκίμασέ το!~