Κατηγορία: Διάφορα , Finger... Dessert!
από το χρήστη: glykatzou
Για τη συνταγή, καλό είναι να έχω θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. ~ Το μυστικό είναι, κάθε φορά που θα κόβω ένα κομμάτι, να βουτάω την κουπ πατ μου π.χ. στο κορν φλάουρ ή σε άχνη ζάχαρη. ~ Τα χειροποίητα marshmallows είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία, που μπορείτε να μοιραστείτε τελείως fun με τα παιδιά σας! ~ Φυσικά και μπορείτε να παραλείψετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν δεν έχετε. Απλώς το τελικό χρώμα θα είναι λευκό.
Παίρνω ένα τετράγωνο ταψάκι και στρώνω στον πάτο και στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί. Το πασπαλίζω με γενναίες δόσεις από το κορν φλάουρ μου.
Από το νερό που έχω μετρήσει, αφαιρώ το 1/3 της κούπας και το ρίχνω σε κατσαρόλα. Προσθέτω το 1 1/4 από τη ζάχαρη και το σιρόπι του καλαμποκιού και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και το αφήνω να πάρει μια βράση. Αφού βράσει το μείγμα, σταματάω να ανακατεύω και το αφήνω στη φωτιά μέχρι να αγγίξει τους 130°C. Αν δεν έχω θερμόμετρο, το αφήνω χοντρικά για άλλα 10'.
Ρίχνω σε ένα μπολάκι 7 κοφτές κουταλιές της σούπας κρύο νερό και τα φύλλο της ζελατίνης και τα αφήνω να μουλιάσουν καλά για 3'-4'. Κατόπιν σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το μείγμα κι ανακατεύω να λιώσουν καλά οι ζελατίνες.
Σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα χτυπάω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια σε μια σφιχτή και λεία σαντιγί. Μόλις το σιρόπι μου γίνει, χαμηλώνω την ένταση στο μίξερ και προσθέτω τμηματικά στη σαντιγί το καυτό σιρόπι. Προσθέτω και τις ζελατίνες κσι χτυπάω για άλλα 3'. Στο τέλος ενώνω και τη βανίλια, το λικέρ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Μεταφέρω το μείγμα στο ταψάκι και με μια σπάτουλα φροντίζω να πάει παντού και να καλύψει όσο το δυνατόν πιο ίσια όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζω την επιφάνεια με γενναία δόση από το κορν φλάουρ. Αφήνω το ταψάκι σε δροσερό μέρος είτε για 3 ώρες είτε για 1 νύχτα.
Αφού στεγνώσουν καλά τα μάρσμελοους μου, κόβω με ένα ψαλίδι, λεπτό μαχαίρι ή χρησιμοποιώντας κουπ πατ. Το μυστικό είναι, κάθε φορά που θα κόβω ένα κομμάτι, να βουτάω την κουπ πατ μου π.χ. στο κορν φλάουρ ή σε άχνη ζάχαρη. Αφού σχηματίσω 4-5 μάρσμελοους, τα βουτάω στο μπολάκι με το υπόλοιπο κορν φλάουρ, τα τινάζω και τα αφήνω σε μια πιατέλα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσω όλη τη "ζύμη".
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!