Συνταγές για γλυκά

Σπιτικά, ροζ marshmallows

Συνταγή Σπιτικά, ροζ marshmallows

Σπιτικά, ροζ marshmallows

Κατηγορία: Διάφορα , Finger... Dessert!

από το χρήστη: glykatzou

Για τη συνταγή, καλό είναι να έχω θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. ~ Το μυστικό είναι, κάθε φορά που θα κόβω ένα κομμάτι, να βουτάω την κουπ πατ μου π.χ. στο κορν φλάουρ ή σε άχνη ζάχαρη. ~ Τα χειροποίητα marshmallows είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία, που μπορείτε να μοιραστείτε τελείως fun με τα παιδιά σας! ~ Φυσικά και μπορείτε να παραλείψετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν δεν έχετε. Απλώς το τελικό χρώμα θα είναι λευκό.

Υλικά

Διαδικασία

Παίρνω ένα τετράγωνο ταψάκι και στρώνω στον πάτο και στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί. Το πασπαλίζω με γενναίες δόσεις από το κορν φλάουρ μου.

Από το νερό που έχω μετρήσει, αφαιρώ το 1/3 της κούπας και το ρίχνω σε κατσαρόλα. Προσθέτω το 1 1/4 από τη ζάχαρη και το σιρόπι του καλαμποκιού και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και το αφήνω να πάρει μια βράση. Αφού βράσει το μείγμα, σταματάω να ανακατεύω και το αφήνω στη φωτιά μέχρι να αγγίξει τους 130°C. Αν δεν έχω θερμόμετρο, το αφήνω χοντρικά για άλλα 10'.

Ρίχνω σε ένα μπολάκι 7 κοφτές κουταλιές της σούπας κρύο νερό και τα φύλλο της ζελατίνης και τα αφήνω να μουλιάσουν καλά για 3'-4'. Κατόπιν σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το μείγμα κι ανακατεύω να λιώσουν καλά οι ζελατίνες.

Σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα χτυπάω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια σε μια σφιχτή και λεία σαντιγί. Μόλις το σιρόπι μου γίνει, χαμηλώνω την ένταση στο μίξερ και προσθέτω τμηματικά στη σαντιγί το καυτό σιρόπι. Προσθέτω και τις ζελατίνες κσι χτυπάω για άλλα 3'. Στο τέλος ενώνω και τη βανίλια, το λικέρ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Μεταφέρω το μείγμα στο ταψάκι και με μια σπάτουλα φροντίζω να πάει παντού και να καλύψει όσο το δυνατόν πιο ίσια όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζω την επιφάνεια με γενναία δόση από το κορν φλάουρ. Αφήνω το ταψάκι σε δροσερό μέρος είτε για 3 ώρες είτε για 1 νύχτα.

Αφού στεγνώσουν καλά τα μάρσμελοους μου, κόβω με ένα ψαλίδι, λεπτό μαχαίρι ή χρησιμοποιώντας κουπ πατ. Το μυστικό είναι, κάθε φορά που θα κόβω ένα κομμάτι, να βουτάω την κουπ πατ μου π.χ. στο κορν φλάουρ ή σε άχνη ζάχαρη. Αφού σχηματίσω 4-5 μάρσμελοους, τα βουτάω στο μπολάκι με το υπόλοιπο κορν φλάουρ, τα τινάζω και τα αφήνω σε μια πιατέλα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσω όλη τη "ζύμη".

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το singforyoursupperblog.com)

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

φιστίκι Αιγίνης, αλκοόλ, μάρτσιπαν, κάστανα, μέλι, κουβερτούρα

μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

Ευχάριστη, γευστικά, αυτή η συνταγή για μπάρες με πουρέ ή μάρτσιπαν κι επικάλυψη σοκολάτας! Δε θα ξαναγοράσετε ετοιματζίδικες...
μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα, πορτοκάλι, λεμόνι, αμύγδαλα

μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

Ωραιότατες γλυκές μπουκίτσες, τις οποίες μπορείτε και να χαρίσετε μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί!
σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

αμύγδαλα, λεμόνι, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, λικέρ

σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

Απίστευτα νόστιμες μπουκίτσες με τις οποίες μπορούμε να στολίσουμε μια πιατέλα ή να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας!