Συνταγές για γλυκά

Βασική Συνταγή για Ζαχαρόπαστα (Fondant)

Συνταγή Βασική Συνταγή για Ζαχαρόπαστα (Fondant)

Βασική Συνταγή για Ζαχαρόπαστα (Fondant)

Κατηγορία: Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική , Διάφορα , Γλάσο-Επικάλυψη-Σως , Βασικές Ζύμες

από το χρήστη: NickyL

Χρησιμοποιούμε συνολικά τόση άχνη ζάχαρη, ώστε το τελικό μας μείγμα να είναι ελαστικό και να μην κολλά στα δάχτυλα. Η σπιτική μας ζαχαρόπαστα είναι πανέτοιμη!

~

Δείτε εδώ βήμα-βήμα τη δημιουργία της σπιτικής ζαχαρόπαστας.

 

Υλικά

Διαδικασία

Ρίχνουμε σ'ένα μπολ τη μισή άχνη και κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Βάζουμε σε σιγανή φωτιά ένα κατσαρολάκι με νερό, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουμε ένα άλλο, μικρότερο σκεύος (μπαιν- μαρί). Χύνουμε στο κατσαρολάκι το κρύο νερό και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και προσθέτουμε τη γλυκόζη. Συνεχίζουμε να
ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γλυκερίνη και το άρωμα βανίλιας. Aνακατεύουμε για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη λακουβίτσα της άχνης κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω, να απορροφηθεί η άχνη.

Μεταφέρουμε το μείγμα στον πάγκο μας και ζυμώνουμε με την υπόλοιπη άχνη (υπολογίζουμε με το μάτι πόσο ακόμη), μέχρι να μην κολλάει στα δάχτυλα και να είναι ελαστική.
Είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μπορούμε επίσης να την τυλίξουμε σε πλαστική μεμβράνη πολύ καλά και να τη διατηρήσουμε σε ξηρό μέρος για λίγες μέρες. Αν το ψυγείο σας έχει σύστημα no frost μπορείτε να τη βάλετε, αρκεί να τη φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου όταν θελήσετε να τη χρησιμοποιήσετε.


Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Σου

αβγά

Σου

Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

μπισκότα, βούτυρο

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

Εξαιρετική, πανεύκολη και πολύ γρήγορη βάση για ένα cheesecake.
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.