Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : -

Βασική Συνταγή για Ζαχαρόπαστα (Fondant)

Χρησιμοποιούμε συνολικά τόση άχνη ζάχαρη, ώστε το τελικό μας μείγμα να είναι ελαστικό και να μην κολλά στα δάχτυλα. Η σπιτική μας ζαχαρόπαστα είναι πανέτοιμη!

~

Δείτε εδώ βήμα-βήμα τη δημιουργία της σπιτικής ζαχαρόπαστας.

 

Υλικά
ΓλυκερίνηΓλυκόζηΖελατίνη Σε ΣκόνηΖελατίνηΦυτικό ΒούτυροΔιακοσμητική ΖαχαροπλαστικήΚαλλιτεχνική ΖαχαροπλαστικήΒασική ΣυνταγήΖαχαρόπαστα

Ρίχνουμε σ'ένα μπολ τη μισή άχνη και κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Βάζουμε σε σιγανή φωτιά ένα κατσαρολάκι με νερό, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουμε ένα άλλο, μικρότερο σκεύος (μπαιν- μαρί). Χύνουμε στο κατσαρολάκι το κρύο νερό και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και προσθέτουμε τη γλυκόζη. Συνεχίζουμε να
ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γλυκερίνη και το άρωμα βανίλιας. Aνακατεύουμε για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη λακουβίτσα της άχνης κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω, να απορροφηθεί η άχνη.

Μεταφέρουμε το μείγμα στον πάγκο μας και ζυμώνουμε με την υπόλοιπη άχνη (υπολογίζουμε με το μάτι πόσο ακόμη), μέχρι να μην κολλάει στα δάχτυλα και να είναι ελαστική.
Είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μπορούμε επίσης να την τυλίξουμε σε πλαστική μεμβράνη πολύ καλά και να τη διατηρήσουμε σε ξηρό μέρος για λίγες μέρες. Αν το ψυγείο σας έχει σύστημα no frost μπορείτε να τη βάλετε, αρκεί να τη φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου όταν θελήσετε να τη χρησιμοποιήσετε.


Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια
Χειροποίητα Marshmallows
Σου
Λουκουμάδες