Συνταγές για γλυκά

Σοκολατένιες μπουκιές με γέμιση ελβετικής μαρέγκας

Συνταγή Σοκολατένιες μπουκιές με γέμιση ελβετικής μαρέγκας

Σοκολατένιες μπουκιές με γέμιση ελβετικής μαρέγκας

Κατηγορία: Κέικ , Διάφορα , Finger... Dessert! , Μπισκότα-Κουλουράκια

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Η δόση της γέμισης βγάζει παραπάνω μαρέγκα από αυτή που θα χρησιμοποιήσω. Οπότε τη φυλάω στο ψυγείο για χρήση αργότερα. ~ Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Υλικά

Διαδικασία

για τα κεκάκια:

Βράζω τον καφέ και τον αφήνω στην άκρη. Παίρνω τη συσκευασία του γάλακτος και την ανακινώ πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω σιγά-σιγά και με προσοχή τον καφέ με το κακάο, μέχρι να διαλυθεί τελείως η σκόνη και να γίνουν ένα. Σε ένα μπολάκι προσθέτω το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη κι ανακατεύω ζωηρά. Προσθέτω αυτό το μείγμα στο μπολ με τον καφέ κι ανακατεύω απαλά. Προσθέτω εδώ το αβγό, τη βανίλια και το καλά κουνημένο γάλα. Ανακατεύω με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά.

Ρίχνω στο μείγμα το περιεχόμενο με το αλεύρι τμηματικά κι ανακατεύω με μια σπάτουλα κυκλικά, ώστε να απορροφηθούν τελείως τα στέρεα υλικά.

Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου μου λαδόχαρτο ή χρησιμοποιώ ταψάκι. Με ένα μεγάλο κουτάλι ή με το scoop του παγωτού, παίρνω μπουκιές και τις αφήνω στο λαδόχαρτο, με λίγο κενό μεταξύ τους. Φροντίζω να σχηματίσω ζυγό αριθμό από μπουκίτσες, μια και θα τις ενώσω στο τέλος με την κρέμα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10'-15'. Η επιφάνεια από τα κεκάκια μου θα πρέπει να αρχίσει να κάνει ρωγμές και το εσωτερικό να έχει στεγνώσει. Αφήνω τα κεκάκια να κρυώσουν καλά κι ετοιμάζω την κρέμα.

για την ελβετική μαρέγκα:

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ και με σύρμα χτυπάω πρόχειρα τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Τα περνάω σε μπεν μαρί πάνω σε φωτιά και τα ανακατεύω για 3', μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Αν την τρίψω με τα δάχτυλα, θα πρέπει το μείγμα να είναι αφράτο και χωρίς κόκκους. Περνάω το μπολ στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 5'-10', μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη και λεία μαρέγκα.

Αλλάζω το εξάρτημα του μίξερ και χρησιμοποιώ το φτερό. Κόβω το βούτυρο σε φετάκια, το ρίχνω στο μείγμα και το χτυπάω για 5' ακόμη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να ενωθεί. Δεν ανησυχώ αν το μείγμα μου δείχνει να διαλύεται. Συνεχίζοντας το χτύπημα, θα γίνει ενιαίο. Προς το τέλος, προσθέτω το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάω άλλη μια γύρα.

για τη συναρμολόγηση:

Παίρνω τα μισά κεκάκια και τα αναποδογυρίζω. Με ένα κουτάλι ή με ίσιο, μεγάλο κορνέ, στρώνω μέσα τους την ελβετική μαρέγκα. Καπακώνω με το άλλο κεκάκι και πατάω ελαφρά ώστε να απλωθεί η μαρέγκα.

για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

Αν θέλω, αφού τελειώσω με τη γέμιση, παίρνω τις μπουκίτσες στο χέρι μου και τις πασπαλίζω στα πλαϊνά με πολύχρωμα τρουφάκια!

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το marzipanmom.blogspot.com)

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!