Κατηγορία: Διάφορα , Βασικές Ζύμες , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Το μυστικό για ένα πετυχημένο μείγμα κρέπας είναι... η μπύρα! Διατηρεί το μείγμα μαλακό, χυλωμένο και προσφέρει μια υπόνοια γεύσης. Για να μάθετε όλα τα μυστικά για μια πετυχημένη, γλυκιά κρέπα, διαβάστε εδώ.
~
Σερβίρονται το ίδιο απολαυστικά πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη, καλυμμένες με πλούσια μαρμελάδα, παγωμένες με αρωματικό παγωτό ή σκεπασμένες με πλούσια σως καυτής σοκολάτας!
Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνω το γάλα. Σε μπρίκι λιώνω με προσοχή το βούτυρο. Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, σχηματίζω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω τα αβγά ένα-ένα και το λάδι. Σε μέτρια ταχύτητα και με το σύρμα χτυπάω να ενωθούν καλά τα υλικά μου. Προσθέτω λίγο-λίγο το βούτυρο και το γάλα και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα.
Τώρα, ένα μικρό μυστικό: Κοσκινίζω με μια λεπτή σίτα το χυλό μέσα σε ένα άλλο μπολ, ώστε να μην υπάρχουν κομμάτια που δεν έχουν διαλυθεί κι ενσωματωθεί σωστά με το μείγμα. Στο καινούργιο μπολ προσθέτω την μπύρα (να το μεγάλο μυστικό!), σκεπάζω με μεμβράνη κι αφήνω το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 βράδυ (κι άλλο μυστικό).
Πώς ψήνουμε σωστά την κρέπα. Ζεσταίνουμε καλά ένα μικρό τηγάνι (το ιδανικό θα ήταν τηγάνι ειδικό για κρέπες), ρίχνουμε με κουτάλα μια δόση από το μείγμα για κρέπες που έχουμε ετοιμάσει κι αφήνουμε περίπου 2' από τη μία πλευρά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα κι άλλα 30'' από την άλλη μεριά.
Αφού ψήσουμε την κάθε κρέπα, την τοποθετούμε σε λαδόχαρτο και την σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο λαδόχαρτου και την αφήνουμε στο φούρνο στους 90°C μέχρι να την απολαύσουμε!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!