Συνταγές για γλυκά

Μακαρόν μανταρινιού με κρέμα βουτύρου κι άρωμα από κλεμεντίνες

Συνταγή Μακαρόν μανταρινιού με κρέμα βουτύρου κι άρωμα από κλεμεντίνες

Μακαρόν μανταρινιού με κρέμα βουτύρου κι άρωμα από κλεμεντίνες

Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!

από το χρήστη: glykatzou

Προετοιμάζουμε πάντοτε τα μακαρόν από το προηγούμενο βράδυ, μια και τα ασπράδια θα πρέπει να μείνουν 1 νύχτα στο ψυγείο να "παλιώσουν".

~

Αν έχω δυσκολία στο να ξεκολλήσω τα μακαρόν από το λαδόχαρτο, βρέχω με λίγο νερό την λαδόκολλα από κάτω, όσο είναι ζεστή κι αφαιρώ άμεσα τα μακαρόν αλλιώς θα μουλιάσουν.

~

Κι άλλα μυστικά για τέλεια μακαρόν, εδώ.

Υλικά

Διαδικασία

για τα μακαρόν:

Αφήνουμε τα ασπράδια για 1 βράδυ είτε πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας, αν η θερμοκρασία είναι δροσερή είτε μέσα στο ψυγείο.

Στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάω τα σπράδια να γίνουν αφρός και προσθέτω τη ζάχαρη τμηματικά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μαρέγκα. Δεν το παρακάνω με το χτύπημα. Στο μπλέντερ τρίβω τα αμύγδαλα με την άχνη, να γίνουν τελείως σκόνη. Προσθέτω τα αμύγδαλα στη μαρέγκα, μαζί με το ξύσμα και χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσω, ώστε να γίνουν πορτοκαλί τα μακαρόν μου.

Αναδεύω απαλά με μια σπάτουλα, αρχικά ένα-ένα το κομμάτι της κρέμας και κατόπιν χρησιμοποιώντας όλο το μείγμα στην κίνησή μου. Αναδεύω στην αρχή ζωηρά, να φύγει ο αέρας και κάνοντας μικρά διαλείμματα. Δεν πρέπει το ανακάτεμά μου να ξεπεράσει τις 50 φορές. Το μείγμα είναι έτοιμο, όταν ακουμπώ μια στρώση κρέμας πάνω σε άλλη, κι αυτή κάθεται αφού μετρήσω μέχρι το 10.

Μπορώ να κάνω το εξής πείραμα: Παίρνω μια κουταλιά από την κρέμα, την αφήνω πάνω σε ένα πιατάκι. Αν κάτσει είναι έτοιμη η κρέμα, αν παραμείνει αφράτη με μύτες, θέλει λίγο ακόμη ανακάτεμα.

Σε αντικολλητικό χαρτί, ταψάκι ή σιλπάτ σχηματίζω μικρούς δίσκους μακαρόν, χρησιμοποιώντας ίσιο κορνέ. Αφήνω τα μακαρόν να σκληρύνει λίγο η επιφάνειά τους για 1 ώρα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 15'-20' Αφήνω τα μακρόν να κρυώσουν κι ετοιμάζω την κρέμα βουτύρου με μανταρίνι.

για την κρέμα βουτύρου με μανταρίνι:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό το βούτυρο με την άχνη, μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Προσθέτω τους χυμούς και το ξύσμα, μέχρι να ενωθούν καλά. Μπορώ να αυξομειώσω τη δόση των χυμών, αναλόγως πόσο έντονη θέλω τη γεύση λεμονιού και μανταρινιού. Χύνω το γάλα και χτυπάω να ενσωματωθεί. Αν η κρέμα βουτύρου μου είναι σχετικά ασταθής, την αφήνω λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

για τη συναρμολόγηση:

Παίρνω τα μισά, κρύα μακαρόν μου, τα γεμίζω με μια κουταλιά από την κρέμα βουτύρου και τα κλείνω, σαν σάντουιτς, με τα άλλα μισά μακαρόν, πιέζοντας ελαφρά.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

φιστίκι Αιγίνης, αλκοόλ, μάρτσιπαν, κάστανα, μέλι, κουβερτούρα

μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

Ευχάριστη, γευστικά, αυτή η συνταγή για μπάρες με πουρέ ή μάρτσιπαν κι επικάλυψη σοκολάτας! Δε θα ξαναγοράσετε ετοιματζίδικες...