Κατηγορία: Κέικ , Διάφορα , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Η λογική για να φτιάξω τα μπράουνις παραμένει πάντα η ίδια. Μπορώ όμως να εμπλουτίσω το κατά τα άλλα στεγνό και βαρετό κεκάκι με κρέμες και φρούτα, με μαρμελάδες ακόμη και σπιτική νουτέλα, όπως εδώ. Και με 2 τρόπους παρακαλώ.
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα, ανακατεύοντας διαρκώς. Σε ένα μπρίκι λιώνω το βούτυρο. Ενώνω τα δύο υλικά, να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω το μείγμα σε μπολ ή στον κάδο του μίξερ και προσθέτω τη ζάχαρη και τα αβγά ένα-ένα. Χτυπάω πολύ καλά με το σύρμα να ενσωματωθούν. Προσθέτω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το αλάτι και τη βανίλια. Όταν απορροφηθεί τελείως το αλεύρι και δεν υπάρχουν γρομπαλάκια στο μείγμα, είμαστε έτοιμοι.
Και τώρα η έκπληξη: Μπορώ να ρίξω τη νουτέλα, σπιτική ή αγοραστή, στο μείγμα και να το ψήσω ή αφού ψηθούν τα μπράουνις μου μπορώ να τα γλασάρω με τη νουτέλα. Ή φυσικά μπορώ να τα κάνω και τα δύο!
Βουτυρώνω ένα τετράγωνο ταψί και μεταφέρω το μείγμα για τα μπράουνις εκεί ή βουτυρώνω και στρώνω ένα φύλλο λαδόχαρτου πρώτα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 17'-20'.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!