Συνταγές για γλυκά

Μπισκότα choc chips με μασκαρπόνε

Συνταγή Μπισκότα choc chips με μασκαρπόνε

Μπισκότα choc chips με μασκαρπόνε

Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο

από το χρήστη: Top Chef!

Μπορούμε αντί για την 2η κούπα από σταγόνες σοκολάτας γάλακτος, να χρησιμοποιήσουμε είτε λευκή σοκολάτα είτε να παίξουμε με κουβερτούρα άγλυκη και κουβερτούρα πολύ δυνατή.

~

Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί μασκαρπόνε με ρικότα.

Υλικά

Διαδικασία

 Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το τυρί, το βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά, να μην υπάρχουν κόκκοι ζάχαρης και να σχηματιστεί ένα λείο κι αφράτο μείγμα. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα και τη βανίλια κι ανακατεύω λίγο ακόμη. Κατεβάζω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι. Αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, προσθέτω και τα δύο είδη από τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύω, να πάνε παντού.

Σκεπάζω το μπολ πολύ καλά με μεμβράνη κι αφήνω το μείγμα να σταθεί για 20' στην κατάψυξη ή για 1 ώρα στο ψυγείο.

Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μου, κόβω δισκάκια είτε με το χέρι ή με κουπ πατ και αραδιάζω τα μπισκότα πάνω σε ταψάκι ή αντικολλητικό χαρτί, στη λαμαρίνα του φούρνου, με απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20', μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα μπισκότα στις άκρες τους.

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

φιστίκι Αιγίνης, αλκοόλ, μάρτσιπαν, κάστανα, μέλι, κουβερτούρα

μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

Ευχάριστη, γευστικά, αυτή η συνταγή για μπάρες με πουρέ ή μάρτσιπαν κι επικάλυψη σοκολάτας! Δε θα ξαναγοράσετε ετοιματζίδικες...