Κατηγορία: Κέικ , Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!
από το χρήστη: glykatzou
Κεκάκια που ξεπερνάνε τον εαυτό τους και κάθονται αναπαυτικά πάνω σε μπισκότα Oreo. Κι όχι μόνο. Τα μάφιν τα σκεπάζει γλυκά, κρέμα με μπισκότο Oreo. Για να μην κρυώνουν!
Γεμίζω τις ειδικές φόρμες για μάφιν με θήκες ψησίματος. Στρίβω τα μπισκότα και όσα δεν έχουν κρέμα επάνω τα ρίχνω στο μπλέντερ, ενώ όσα έχουν κρέμα τα βάζω στον πάτο από τα θηκάκια, σα βάσεις.
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό και για 3' στη μεσαία, χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Προσθέτω τα αβά ένα-ένα, να ενσωματωθούν. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Κατεβάζω την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτω λίγο από το μείγμα με το αλεύρι, λίγο γάλα κλπ. μέχρι να απορροφηθούν τελείως. Φροντίζω να τελειώσω με αλεύρι. Αφού σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα, γεμίζω με αυτό χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι τα θηκάκια μου. Ουσιαστικά, βάζω το μείγμα να καθίσει αναπαυτικά πάνω στο μπισκότο με την κρέμα!
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'. Αφήνω τα κεκάκια να κρυώσουν καλά κι ετοιμάζω την κρέμα.
Ψιλοκόβω τα μπισκότα που έχουν μείνει, στο μπλέντερ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει. Προσθέτω το γάλα και τη βανίλια και χτυπάω λίγο ακόμη να γίνει μια αφράτη κρέμα. Τέλος, ρίχνω τα τρίμματα από τα μπισκότα κι ανακατεύω ζωηρά ή χτυπάω 2-3 γύρες με το μίξερ, να ενσωματωθούν.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα κεκάκια μου, τα γαρνίρω με μια πλούσια δόση από την κρέμα, με τη βοήθεια κορνέ.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!