Κατηγορία: Κέικ , Διάφορα , Finger... Dessert!
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Μπορώ να αντικαταστήσω τις σταφίδες είτε με αμύγδαλα και φουντούκια, είτε με σταγόνες σοκολάτας ή ακόμη και με ξερά φρούτα της αρεσκείας μου.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Σε χαμηλή φωτιά λιώνω το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύω συνεχώς και προσθέτω και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύω ζωηρά να διαλυθεί. Αφήνω στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. Στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάω τα αβγά ένα-ένα με τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το ρούμι. Προσθέτω στον κάδο τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύω να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Χαμηλώνω την ένταση στο μίξερ και κοσκινίζω το αλεύρι. Ανακατεύω να ενσωματωθεί και προσθέτω τις σταφίδες αν θέλω.
Βουτυρώνω ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί και καλύπτω τον πάτο αλλά και τα τοιχώματα με λαδόχαρτο. Μεταφέρω το μείγμα για το μπράουνι μου εκεί και λειαίνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20'. Αφήνω το μπράουνι να κρυώσει πριν το κόψω σε κομμάτια.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!