Συνταγές για γλυκά

Μπάλες σοκολατένιου μπισκότου στο τηγάνι

Συνταγή Μπάλες σοκολατένιου μπισκότου στο τηγάνι

Μπάλες σοκολατένιου μπισκότου στο τηγάνι

Κατηγορία: Διάφορα , Finger... Dessert! , Μπισκότα-Κουλουράκια

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει πολύ τηγανητά μπισκότα! Και η έκπληξη κρύβεται στο εσωτερικό τους.

Υλικά

Διαδικασία

για τη ζύμη:

Στον κάδο του μίξερ και με τον γάντζο ενώνω το βούτυρο, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη.  Προσθέτω τη βανίλια και 1 κ.σ. λάδι. Κοσκινίζω τμηματικά το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι. Ρίχνω και τη δεύτερη κ.σ. το λάδι και δουλεύω το μείγμα καλά με τα χέρια. Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι αρκετά στεγνή. Οπότε, προσθέτω με το μάτι 1-2 κ.σ. νερό ή όσο εγώ κρίνω, ώστε το ζυμάρι να αποκτήσει μια υγρασία. Δεν το παρακάνω. Τέλος ρίχνω στο μπολ και τις σταγόνες κουβερτούρας κι ανακατεύω με τα χέρια να πάνε παντού.

Μεταφέρω το ζυμάρι στον πάγκο της κουζίνας μου. Παίρνω μικρά κομμάτια, τα ρολάρω με τις παλάμες και σχηματίζω μικρές μπαλίτσες.

για την επικάλυψη:

Σε ένα ρηχό αλλά μεγάλο μπολ ρίχνω μπόλικο κορν φλάουρ. Περνάω μία-μία τις μπισκοτο-μπουκίτσες μέσα από τη σκόνη, ώστε να καλυφθούν καλά. Τινάζω να φύγει το περιττό κορν φλάουρ.

για το τηγάνισμα:

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύω ζωηρά με ένα πιρούνι το αβγό με το παγωμένο νερό. Προσθέτω το αλεύρι και τη ζάχαρη κι ενώνω. Παίρνω μία-μία τις μπισκοτένιες μπαλίτσες και τις καλύπτω με αυτό το μείγμα. Φροντίζω να καλύψει όλη τους την επιφάνεια, ώστε να μην ανοίξει η ζύμη κατά το τηγάνισμα.

Αφήνω το λάδι να κάψει στο τηγάνι και ρίχνω με μια τρυπητή κουτάλα 3-4 μπαλίτσες στο λάδι. Αφήνω για 2', αν χρειαστεί γυρίζω και μόλις πάρουν οι μπουκιές μου ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα, τις αποσύρω κι ανανεώνω με άλλες μπαλίτσες.

Αφήνω τις τηγανισμένες μπάλες να στεγνώσουν σε λαδόχαρτο ή μια πιατέλα.

για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

Σερβίρω τις μπισκοτένιες μπάλες, καλύπτοντάς τες με λιωμένη κουβερτούρα (σε μπεν μαρί) ή γκανάζ και πασπαλίζοντάς τες γενναιόδωρα με άχνη ζάχαρη.

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

Σχετικές συνταγές

Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

κουβερτούρα, ζάχαρη

μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

Τα συγκεκριμένα μπισκότα παίρνουν ένα ζεστό, χρυσαφί χρώμα λόγω της καστανής ζάχαρης. Μπορείτε όμως να τα φτιάξετε και με απλή, κρυσταλλική. Σε αυτή την περίπτωση όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι αρκετά "χλωμά". Παραμένουν μαλακά και είναι πεντανόστιμα. Αν τα φτιάξετε με καστανή ζάχαρη, θα είναι σίγουρα πιο τραγανά. Κι αν θέλω περισσότερη σοκολάτα, απλώς προσθέτω παραπάνω σταγόνες κουβερτούρας!

~

Τα μπισκότα διατηρούνται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία για 1 μήνα. 

~

Επειδή η δόση είναι μικρή και βγαίνουν ελάχιστα μπισκότα, μπορείτε να τη διπλασιάσετε άφοβα. Κι επίσης, καλό είναι ό,τι σχήμα κι αν δώσετε τελικά στις μπουκιές, φροντίστε να έχουν αρκετό πάχος, ώστε να είναι πιο μαλακές στο εσωτερικό τους

Κουλούρια κανέλας

λάδι, πορτοκάλι

Κουλούρια κανέλας

Τα κουλουράκια τα διατηρώ για 1 μήνα περίπου σε αεροστεγές δοχείο.
Μπισκότα σοκολάτας

αβγά

Μπισκότα σοκολάτας

Διατηρώ τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο για 1 μήνα.