Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα , Κέικ
από το χρήστη: glykatzou
Κάτι από μπράουνι, κάτι από κρεμώδες κέικ και τελικά... το συγκεκριμένο γλυκό fudge τρέχει σε δική του κατηγορία.
Καβουρδίζω τα φουντούκια. Σε μπεν μαρί λιώνω την ημίγλυκη κουβερτούρα, τη λευκή σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω στο μείγμα την άχνη και το λικέρ κρέμας. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία, παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω τα φουντούκια κι ανακατεύω 1-2 γύρες.
Βουτυρώνω ελαφρώς ένα τετράγωνο ταψάκι και καλύπτω τον πάτο αλλά και τα τοιχώματα με λαδόχαρτο. Χύνω μέσα το μείγμα. Κουνάω το ταψάκι ώστε να πάει παντού η κρέμα. Αφήνω στο ψυγείο για 1 βράδυ, να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Την επομένη, ανασηκώνω το λαδόχαρτο κι αφαιρώ το μπράουνι. Το ακουμπάω στον πάγκο και με ένα ίσιο μαχαίρι κόβω σε τετράγωνα κομμάτια ή ό,τι σχήματος θέλω.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!