Κατηγορία: Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική , Διάφορα , Γλάσο-Επικάλυψη-Σως , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!
από το χρήστη: NickyL
Η εν λόγω μαρέγκα για διακόσμηση είναι πλούσια σε υφή και πυκνότητα, με φίνα γεύση. Τα ασπράδια ζεσταίνονται σε αυτή τη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην μυρίζει καθόλου το αβγό, όπως στην κλασική μαρέγκα. Στεγνώνει εξωτερικά και μέσα παραμένει αφράτη.
~
Μπορείτε να φτιάξετε ροζέτες και να τις διατηρήσετε για αρκετές μέρες, να στολίσετε τούρτες ή cup cakes. Μπορείτε ακόμα να γαρνίρετε μια lemon pie και να την γκρατινάρετε στο γκριλ του φούρνου. Και φυσικά, να δημιουργήσετε σχέδια ή περιγράμματα πάνω σε cookies!
~
Δείτε εδώ βήμα-βήμα, τη δημιουργία της μαρέγκας για διακόσμηση.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν. Ετοιμάζουμε το μπαιν μαρί και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά.
Στερεώνουμε το θερμόμετρο. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπαιν μαρί κι ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι το θερμόμετρο να δείξει τους 43,3°C (περίπου 4'). Μεταφέρουμε
το μείγμα πίσω στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10' κι επιπλέον 5'- 10' σε δυνατή ταχύτητα.
Ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο εάν το μίξερ σας δεν είναι δυνατής ισχύος. Η μαρέγκα είναι έτοιμη, όταν δημιουργούνται μύτες στην επιφάνειά της και "στέκεται"
πάνω στο σύρμα (δεν είναι πλαδαρή, αλλά σφιχτή και λεία).
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!