Συνταγές για γλυκά

μαλακά, σοκολατένια μπισκότα με καραμελένια κρέμα βουτύρου...

Συνταγή μαλακά, σοκολατένια μπισκότα με καραμελένια κρέμα βουτύρου...

μαλακά, σοκολατένια μπισκότα με καραμελένια κρέμα βουτύρου...

Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert! , Μπισκότα-Κουλουράκια

από το χρήστη: glykatzou

Εξαιρετικά αφράτες μπουκιές, με ελαφρώς αλατισμένη και έντονα καραμελωμένη κρέμα βουτύρου!

Υλικά

Διαδικασία

για το μπισκότο:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τη σόδα με την κρέμα γάλακτος. Όταν ενωθούν καλά τα δύο υλικά, προσθέτω λίγο-λίγο και το γάλα. Σε μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, τον καφέ και το μπέικιν. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι, να διαλυθούν τα όποια γρομπαλάκια. Χτυπάω σε ένα μπολ το αβγό, την μπύρα και την βανίλια. Αφήνω στην άκρη. Σε άλλο κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό σε μεσαία σκάλα για 3' το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, να αφρατέψει. Χύνω το μείγμα με την μπύρα κι ανακατεύω. Χαμηλώνω την σκάλα του μίξερ και προσθέτω στο βασικό μου μείγμα εναλλάξ και λίγο-λίγο το αλεύρι και το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ομογενοποιώ καλά.

Στρώνω αντικολλητικό χαρτί ή σιλπάτ στη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρω το μείγμα για το μπισκότο σε σακούλα με ίσιο κορνέ και σχηματίζω μικρούς δίσκους, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, λειαίνω την επιφάνεια των μπισκότων, έστι ώστε να μην κάνουν μυτούλες. Αν δω ότι κολλάει το κουτάλι, το βρέχω με λίγο νεράκι. Φροντίζω να σχηματίσω ζυγό αριθμό μπισκότων, μια και θα τα ενώσω με την κρέμα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10'. Αφήνω τα μπισκότα να κρυώσουν κι ετοιμάζω τη γέμιση.

για την καραμελένια κρέμα βουτύρου:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω για 3' στη μεσαία σκάλα με το φτερό το βούτυρο με τη βανίλια, να αφρατέψει. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ στη μεσαία σκάλα και προσθέτω τμηματικά την άχνη. Χτυπάω καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μου. Τέλος, προσθέτω το σιρόπι καραμέλας κι ενώνω.
 

για τη συναρμολόγηση:

Γεμίζω σακούλα με την κρέμα βουτύρου ή χρησιμοποιώ κουταλάκι ή ακόμη και ίσιο μαχαίρι. Παίρνω τη μία δόση από τα μπισκότα και τα γεμίζω με την κρέμα. Τα κλείνω με τα άλλα μισά μπισκότα και τα πατάω ελαφρώς.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το endlesssimmer.com)

~δοκίμασέ το!~



 

Σχετικές συνταγές

Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

κουβερτούρα, ζάχαρη

μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

Τα συγκεκριμένα μπισκότα παίρνουν ένα ζεστό, χρυσαφί χρώμα λόγω της καστανής ζάχαρης. Μπορείτε όμως να τα φτιάξετε και με απλή, κρυσταλλική. Σε αυτή την περίπτωση όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι αρκετά "χλωμά". Παραμένουν μαλακά και είναι πεντανόστιμα. Αν τα φτιάξετε με καστανή ζάχαρη, θα είναι σίγουρα πιο τραγανά. Κι αν θέλω περισσότερη σοκολάτα, απλώς προσθέτω παραπάνω σταγόνες κουβερτούρας!

~

Τα μπισκότα διατηρούνται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία για 1 μήνα. 

~

Επειδή η δόση είναι μικρή και βγαίνουν ελάχιστα μπισκότα, μπορείτε να τη διπλασιάσετε άφοβα. Κι επίσης, καλό είναι ό,τι σχήμα κι αν δώσετε τελικά στις μπουκιές, φροντίστε να έχουν αρκετό πάχος, ώστε να είναι πιο μαλακές στο εσωτερικό τους

Κουλούρια κανέλας

λάδι, πορτοκάλι

Κουλούρια κανέλας

Τα κουλουράκια τα διατηρώ για 1 μήνα περίπου σε αεροστεγές δοχείο.
Μπισκότα σοκολάτας

αβγά

Μπισκότα σοκολάτας

Διατηρώ τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο για 1 μήνα.